Infertilitatea de cuplu este o adevarata povara pentru cei doi indragostiti care doresc sa conceapa un copil. Studiile cu privire la infertilitate sunt ample si foarte diversificate, cautand atat cauze, cat si remedii.

Infertilitatea de cuplu este o adevarata povara pentru cei doi indragostiti care doresc sa conceapa un copil. Studiile cu privire la infertilitate sunt ample si foarte diversificate, cautand atat cauze, cat si remedii.

Noile cercetari in domeniu releva faptul ca peste 50% din cazurile de infertilitate in cuplu se datoreaza unor disfunctii in conceptie suferite de barbati. Infertilitatea masculina poate fi influentata de diversi factori, unii dintre acestia prea putin cunoscuti sau luati in considerare de catre barbati si despre acestea vom vorbi in articolul curent.

Mersul pe bicicleta – drum spre infertilitate

Specialisti din Londra au demonstrat ca mersul pe bicicleta poate afecta serios fertilitatea unui barbat. Daca bicicleta nu este corect adaptata, caldura si presiunile din zona genitala duc nu doar la dereglari in formarea si maturarea spermiilor in testicule, cat si la disfunctii erectile sau de ejaculare. Atunci cand mersul pe bicicleta inadecvata este asociat si cu pozitii vicioase ale coloanei, practic se produce un fel de “paralizie” a nervilor care merg din coloana lombara in organele genitale. Cercetarile demonstreaza ca aproximativ 60% din biciclisti au probleme in fertilitate sau alte disfunctii sexuale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Caldura distruge spermiile

S-a demonstrat prin studii pe loturi populationale expuse ca temperatura ridicata influenteaza serios fertilitatea barbatilor. Spermiile nu se pot matura sau se distrug daca temperatura testiculara este marita, ele neputand fi mentinute viabile nici la temperatura normala a corpului, de aceea testiculele coboara in scrot, in afara abdomenului, unde temperatura este mai mica. Astfel barbatii care lucreaza in medii cu temperatura ridicata (brutari, cuptoare industriale, centrale etc) sunt predispusi riscului infertilitatii.

Obezitatea, buna pentru barbati

Daca in cazul femeilor obezitatea este un inamic puternic impotriva fertilitatii, in cazul barbatilor lucrurile stau exact invers. Un studiu efectuat pe aproape 300 de barbati supraponderali a evidentiat rezultate uimitoare in privinta fertilitatii: niciunul dintre ei, in ciuda surplusului de kilograme, nu avea probleme calitative sau cantitative ale spermei si nici nu prezentau alte disfunctii sexuale.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Varsta, aliat sau inamic al fertilitatii

Varsta influenteaza mult fertilitatea masculina, dupa cum demonstreaza ultimele studii. Astfel ca la varste cuprinse intre 20 si 30 de ani fertilitatea barbatului este maximala, scazand drastic dupa 35.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri