Daca ti-ai propus sa faci un copil inseamna ca ai sansa de a te pregati in perioada prenatala, astfel incat in momentul conceptiei organismul tau sa fie sanatos si apt pentru a devolta un bebelus sanatos.

Te poti considera o norocoasa, asadar ai ocazia sa iti evaluezi starea de sanatate si sa te pregatesti pentru conceptie. Pentru aceasta insa ai nevoie de o serie de teste pentru a exclude posibile riscuri pentru sarcina.

8 Teste in preconceptie

Hemoleucograma uzuala

Printre primele teste pe care medicul le cere se numara hemoleucograma cu formula leucocitara. Aceasta da informatii despre starea de imunitate a organismului, arata daca exista sau nu o stare de infectie in organism, deceleaza o posibila anemie si tipul acesteia etc. asadar, hemoleucograma ofera informatii deosebit de utile pentru evaluarea starii generale de sanatate.

Sumarul de urina, eventual urocultura

Sumarul de urina arata daca in urina exista sau nu bacterii, adica daca exista sau nu o infectie urinara. Urocultura se face in cazul in care exista o infectie urinara, putand determina germenii cu care este infectia, precum si tratamentul care poate distruge acesti germeni. O infectie urinara in sarcina se trateaza destul de dificil pentru ca majoritatea medicamentelor interactioneaza cu dezvoltarea fatului si trebuie evitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Testul de secretii si Papanicolau

Testul de secretii arata daca exista sau nu o infectie vaginala. Dezvoltarea sarcinii este influentata de prezenta unei infectii vaginale. Testul Papanicolau arata daca nu exista suspiciunea unei rani pe col sau daca tesutul epitelial al colului uterin prezinta atipii, sugerand si gradul acestor atipii.

Glicemia

Desi la o prima vedere nu pare o analiza importanta, totusi ea poate fi extrem de folositoare pentru a depista posibile patologii, ca diabetul.

Analize hormonale

Analizele hormonilor sexuali, tiroidieni si daca este cazul a unor hormoni hipofizari sunt utile atunci cand exista suspiciuni pentru dereglarea acestor hormoni. Riscul esuarii unei sarcini prin avort spontan este mare atunci cand exista tulburari ale acestor hormoni.

Testul rubeolei si varicelei

Aceste boli sunt considerate ale copilariei, dar pot sa apara si la adult. Sunt boli infectioase care pot fi tratate, dar daca sunt contactate cand femeia este gravida devin deosebit de periculoase, punand in pericol atat viata fatului, cat si a mamicii. De aceea in preconceptie femeile sunt investigate daca au avut aceste boli in copilarie, iar daca nu, atunci sunt vaccinate. Este indicat ca vaccinul sa fie efectuat cu aproximativ un an inainte de concepere, dar este util si daca se face mai devreme.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri