Consumul de alcool in sarcina se poate traduce mai tarziu prin aparitia deficitului de atentie al copilului, putand creste riscul pentru ADHD.
De asemenea copilul, dupa nastere, poate manifesta comportament agresiv, autoagresiv, tulburari de comportamet care ii afecteaza viata familiala si sociala.
Alteraraile sistemului nervos ale copilului pot fi suficient de grave incat sa determine dizabilitate permanenta si dependenta a copilului de parinte sau alt ingrijitor.
Pentru ca micutul in dezvoltarea intrauterina este dependent de capacitatea de detoxifiere a ficatului mamei, ficat afectat de consumul de alcool al mamei, si de asemenea pentru ca lichidul amniotic functioneaza ca un rezervor ce stocheaza alcoolul, reprezentand sursa indelungata pentru copil – consumul de alcool poate fi devastator si tratamentul este destul de dificil de efectuat, fiind foarte limitat, rezultatele nesigure si nesatisfacatoare.
Nu exista o cantitate de alcool sigura stabilita pe care o femeie insarcinata o poate consuma fara a afecta fatul. De aceea recomandat este sa nu consumati deloc alcool in timpul sarcinii.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?