9 Ianuarie 2012 publicat în Sarcina 11 share-uri

Consumul de alcool in sarcina este destul de frecvent, in ciuda avertizarilor medicale privind acest viciu. Chiar si un pahar de alcool consumat de femeia gravida poate face mult rau copilului aflat in burtica mamei, in plina sa dezvoltare.

Consumul de alcool in sarcina se poate traduce mai tarziu prin aparitia deficitului de atentie al copilului, putand creste riscul pentru ADHD.

De asemenea copilul, dupa nastere, poate manifesta comportament agresiv, autoagresiv, tulburari de comportamet care ii afecteaza viata familiala si sociala.

Alteraraile sistemului nervos ale copilului pot fi suficient de grave incat sa determine dizabilitate permanenta si dependenta a copilului de parinte sau alt ingrijitor.

Pentru ca micutul in dezvoltarea intrauterina este dependent de capacitatea de detoxifiere a ficatului mamei, ficat afectat de consumul de alcool al mamei, si de asemenea pentru ca lichidul amniotic functioneaza ca un rezervor ce stocheaza alcoolul, reprezentand sursa indelungata pentru copil – consumul de alcool poate fi devastator si tratamentul este destul de dificil de efectuat, fiind foarte limitat, rezultatele nesigure si nesatisfacatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Nu exista o cantitate de alcool sigura stabilita pe care o femeie insarcinata o poate consuma fara a afecta fatul. De aceea recomandat este sa nu consumati deloc alcool in timpul sarcinii.

Kidz.ro iti recomanda si alte articol despre consumul de alcool in sarcina:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri