Adevarat sau fals – Mituri despre sarcina
Forma si “inaltimea” burticii indica sexul copilului.
Se spune ca daca o femeie insarcinata are burtica joasa, atunci ea va avea un baiat, iar daca burtica este mai sus, ea va avea fata. Nu este adevarat. Adevarul este ca forma si inaltimea burticii va fi data de tonusul muscular si de pozitia fatului. Burtica joasa se explica prin pozitionarea fatului cu capul spre pelvis atunci cand se apropie data nasterii. Cea mai buna metoda de a afla care este sexul copilului este la ecografie.
Mamele ar trebui sa evita sa manance alune in timpul sarcinii pentru ca bebelusul poate dezvolta o alergie pentru ele
Nu exista nicio dovada stiintifica precum ca mancarurile cu factor alergenic (alune, crustacee etc.) consumate in timpul sarcinii pot determina dezvoltarea unor alergii ale copiilor. Singura posibilitate prin care un copil poate deveni alergic la anumite mancaruri sau substante din timpul sarcinii este daca factorul alergen ajunge in sangele mamei si ajunge in placenta intr-o forma alergenica. Metabolismul mamei, insa, are capacitatea de a descopune factorii alergeni in componente nonalergenice inainte ca ei sa patrunda in circuit sangvin.
Ridicarea greutatilor mari poate duce la desprinderea placentei de peretele uterin
Daca o femeie insarcinata ridica greutati mari nu risca sa i se desprinda placenta de peretele uterului, taind aportul de nutrienti si oxigen catre fat. Problema cu ridicatul greutatilor este ca femeia respectiva se poate rani, isi poate rani spatele, isi poate pierde dezechilibrul si poate cadea. O femeie insarcinata in ultimul trimestru are de purtat zilnic o greutate asemeni unui cos de cumparaturi plin, in fata. Centrul ei de greutate se modifica iar ea isi pierde echilibrul, plus ca greutatea pune presiune pe coloana. A ridica greutati in timpul sarcinii inseamna a impovara corpul cu mai mult decat este oricum.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară