9 Ianuarie 2012 publicat în Sarcina 11 share-uri

Consumul de alcool in sarcina este destul de frecvent, in ciuda avertizarilor medicale privind acest viciu. Chiar si un pahar de alcool consumat de femeia gravida poate face mult rau copilului aflat in burtica mamei, in plina sa dezvoltare.

Sindromul alcoolismului fetal: Efectele consumului de alcool asupra fatului la femeia gravida

Femeia insarcinata nu are voie sa consume deloc alcool, mai in gluma-mai in serios se spune ca o femeie gravida “nu are voie nici sa miroasa alcoolul”. Aceasta pentru ca urmarile asupra fatului in dezvoltare pot fi dezastruoase.

Unele afectari ale alcoolului se pot manifesta la copil inca in perioada de dezvoltare intrauterina, iar altele se pot manifesta in copilarie, adolescenta sau se pot evidentia chiar la varsta adulta.

Cum afecteaza alcoolul consumat in sarcina – sindromul alcoolismului fetal:

  • retard al cresteii intrauterine a copilului: astfel copilul are o lungime si o greutate mica la nastere;
  • Anomalii faciale caracteristice;
  • Afectiuni ale sistemului nervos central: tulburari cognitive (functia de logica, gandire este mai mica decat media populatiei), dificultati in invatare – memoria este afectata;
  • Tulburari comportamentale;
  • Tulburari metabolice;
  • Nastere prematura;

Sindromul alcoolismului fetal: Cum actioneaza alcoolul in sarcina?

Alcoolul strabate placenta, invinge bariera placentara si ajunge in sangele fetal. Aici inhiba reactivitatea unor celule, cresterea acestora – de aici si retardul in cresterea fetala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri