Sanatatea copilului vine pe primul loc pentru viitoarele mamici inca din primele zile de sarcina si tocmai de aceea este recomandat ca ele sa se prezinte la medic si sa isi faca analizele necesare.

Triplu test in Sarcina– descriere si interpretari

Sanatatea copilului vine pe primul loc pentru viitoarele mamici inca din primele zile de sarcina si tocmai de aceea este recomandat ca ele sa se prezinte la medic si sa isi faca analizele necesare, sa isi monitorizeze sarcina in asa fel incat copilul care se naste sa fie sanatos. Motive de ingrijorare apar atunci cand mama are peste 35 de ani, daca a pierdut o sarcina anterior, daca are in familie cazuri de boli sau malformatii in familie sau sufera de anumite boli (precum lupus de exemplu).

Ce este Triplul Test in Sarcina?Triplu test in sarcina - malformatii si anomalii in sarcina, riscuri, sindromul down si trisomia 18

Triplul Test in Sarcina, sau screening-ul prenatal din trimestrul al II-lea, este o analiza care are ca scop identificarea sarcinilor cu risc crescut de a dezvolta anomalii fetale si este, probabil, cea mai importanta in acest sens. Aceasta analiza se poate face intre saptamana a 15-a si a 17-a de sarcina.
Foarte important! Acest test nu este unul care pune diagnosticul, el doar evalueaza riscul fatului de a dezvolta anumite malformatii in functie de mai multi indici si de valorile inregistrate la analize.

Ce inseamna Triplul Test in Sarcina?

Numele lui vine de la faptul ca rezultatul se da pe baza analizei a trei parametrii biochimici din sangele viitoarei mame. In functie de valorile inregistrate se poate stabili daca sarcina prezinta un risc crescut de a dezvolta sau nu anomalii.

Ce masoara Triplul Test in Sarcina?Triplu test in sarcina - malformatii si anomalii in sarcina, riscuri, sindromul down si trisomia 18

Testul consta intr-o analiza de sange din care se urmareste:

  • Alfa-fetoproteina (AFP) – este o proteina de origine fetala care se gaseste in sangele mamei
  • Gonadotropina corionica umana (hCG) – sau hormonul sarcinii
  • Estriol neconjugat – un tip de estrogen care se intalneste in sangele si urina gravidelor

In mod obisnuit, valorile alfa-fetoproteinei si estriolului neconjugat cresc odata cu inaintarea sarcinii, iar nivelul gonadotropinei scade.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Triplu Test in Sarcina - descriere si interpretari.