14 Mai 2012 publicat în Sarcina 30 share-uri

Sanatatea copilului vine pe primul loc pentru viitoarele mamici inca din primele zile de sarcina si tocmai de aceea este recomandat ca ele sa se prezinte la medic si sa isi faca analizele necesare.

Ce anomalii poate detecta Triplul Test?

Triplul Test in Sarcina poate detecta defectele de tub neural, anomaliile cromozomiale precum Sindromul Down si trisomia 18.

Triplul Test in Sarcina: Interpretarea analizelor

Daca nivelul alfa-fetoproteinei din sange este mare, atunci fatul poate sa dezvolte malformatii la nivelul tubului neuronal (creier si coloana vertebrala) iar daca este scazut (alaturi de un nivel scazul al estriolului), atunci este posibil sa fie din cauza Sidromului Down (Trisomia 21), a Sindromului Edwards (Trisomia 18) sau alta anomalie cromozomiala. Amniocenteza vine in ajutorul acestei analize, ea fiind singura analiza care stabileste sigur daca exista anomalii cromozomiale ale fatului.

Valorile mici ale celor trei markeri pot fi un semn ale unei boli genetice rare, Trisomia 18.

Ce viitoare mamici trebuie sa isi faca Triplul Test in Sarcina?

In mod obisnuit, toate viitoarele mamici ar trebui sa isi faca aceasta analiza pentru a nu-si asuma niciun risc in ceea ce priveste sanatatea micutului lor. Totusi, exista cateva elemente care ar trebui sa faca acest test unul obligatoriu. Acestea sunt:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!
  • Varsta mamei (mai ales daca are peste 35 de ani)
  • Existenta unor cazuri de malformatii in familie
  • Starea de sanatate a mamei (boli precum lupus, diabet, infectii virale de tipul rubeolei etc.)
  • Expunerea la radiatii (cazuri extreme)
  • Fertilizarea in vitro
  • Sarcina pierduta
  • Tratamentele medicamentoase care ar putea influenta dezvoltarea fatului (de exemplu, tratamentul pentru acnee pe baza de vitamina A)
  • Fumatul

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri