15 Martie 2013 publicat în Sarcina 8 share-uri

Analizele din primul trimestru de sarcina trebuie facute intre saptamanile 11-14.

11 Test pentru sifilis

Sifilisul este o infectie bacteriana care se transmite prin contact sexual. Femeile insarcinate care au sifilis in prima parte a sarcinii si nu recurg la niciun tratament risca un avort, o nastere de fat mort sau bebelusul va muri la scurt timp dupa nastere.

Copiii care se nasc cu sifilis pot avea pneumonie, anemie, icter si complicatii neurologice.

12 Testare pentru Hiv

Odata cu aparitia medicamentelor moderne, femeile cu HIV care se trateaza in timpul sarcinii, pot duce o sarcina la capat, fara ca virusul sa fie transmis fatului.

12 Testul Babes-Papanicolau

Testul Babes-Papanicolau este considerat un test de rutina in primul trimestru de sarcina. El nu prezinta niciun risc asupra fatului sau al mamei si se recomanda pentru screeningul cancerului de col uterin.

13 Analiza urinei

Sumarul de urina si urocultura vizeaza prezenta unei potentiale infectii urinare sau afectari renale care se poate agrava in timpul sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

14 Ecografie

Ecografia confirma atat sarcina, cat si eventualele anomalii de dezvoltare a fatului sau indentifica sarcinile cu risc.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri