2 Controlul greutatii
Sarcina presupune cresterea nevoilor nutritionale pentru mama, dar aceasta nu trebuie sa fie un “pretext” pentru a manca excesiv, pentru a exagera cu dulciurile si cu alte “pofte” nesanatoase. Mai ales in cursul sarcinii, femeia trebuie sa aiba o dieta cat mai echilibrata si naturala. Acumularea unor kilograme in exces nu face decat sa favorizeze aparitia vergeturilor.
In mod normal, mama nu ar trebui sa castige mai mult de 10-13 kg in cursul sarcinii.
In primul trimestru de sarcina o crestere normala a greutatii mamei este de numai 1-2 kg.
In perioada cuprinsa intre saptamanile 12-28 de sarcina este normala o crestere in greutate de 300-400g/saptamana.
In ultimul trimestru cresterea in greutate este de 1-3 kg/luna. Tot ce e mai mult, inseamna si “vergeturi”!
3 Hidratarea
Consumul adecvat de lichide, va hidrata pielea din interior. O piele hidratata are o rezistenta crescuta la “intindere”.
4 Dieta
Este necesara o dieta bogata in fructe, legume, nuci si seminte, care sa aduca vitaminele si mineralele necesare pastrarii frumusetii si sanatatii pielii: vitaminele A, E, C (pentru sinteza de colagen), siliciu, zinc, omega-3.
5 Masajul uscat
Masajul uscat, cu un burete din fibre naturale, activeaza microcirculatia la nivelul pielii ducand la cresterea rezistentei acesteia.
Dupa masaj se recomanda un dus cu apa calduta pentru eliminarea celulelor descuamate si aplicarea uleiurilor naturale protectoare, indeosebi in zonele predispuse la aparitia vergeturilor.
Foto@Depositphotos
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.