11 Martie 2022 publicat în Sarcina 1 share-uri

Citeste mai multe despre infectia cu herpes in sarcina, simptome care pot sa apara, riscuri posibile pentru fat si ce implica tratamentele.

Informatii generale

De cele mai multe ori, infectia cu herpes in sarcina nu provoaca probleme si complicatii. Cu toate acestea, in rare ocazii poate cauza probleme grave fatului. Exista doua categorii sau tipuri principale de virus herpes simplex:

  • HSV-1 – este transmis in principal pe cale orala, provoaca in general leziuni bucale sau la nivelul buzelor;
  • HSV-2 – este in general transmis prin contact sexual si cel mai frecvent provoaca herpes genital – leziuni sau vezicule in zona genitala.

Simptome herpes in sarcina

Cand persoana este infectata pentru prima data, se numeste infectie primara. Uneori, poate cauza disconfort usor, dar pot sa nu existe deloc simptome. Simptomele de herpes oral pot include leziuni sau vezicule pe buze (dar uneori si pe limba, obraji, gingii), dureri, umflarea buzelor, uneori chiar febra usoara si dureri de cap. In cazul recidivelor, inainte de aparitia simptomelor pot sa apara furnicaturi la nivelul buzelor, mancarimi si senzatie de arsura. Ulterior apar veziculele umplute cu lichid, care in timp se sparg si se formeaza cruste galbene. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri