28 Aprilie 2022 publicat în Sarcina 1 share-uri

Iata de ce uneori se apeleaza la cezariana la cerere sau electiva, ce beneficii si riscuri poate avea operatia cezariana si cateva recomandari.

Ce este cezariana electiva?

O operatie cezariana poate fi o operatie planificata sau o cezariana de urgenta. Cezariana este o procedura chirurgicala in care medicul face o incizie prin abdomenul inferior si uter pentru a scoate copilul. Se poate face sub anestezie regionala sau generala. O cezariana planificata este efectuata in mod normal cu o saptamana inainte de data preconizata scadenta sau atunci cand medicul constata ca ar putea exista o complicatie sau unele probleme de sanatate in timpul sarcinii.

Cezariana planificata este de obicei facuta din motive medicale sau la cererea pacientei, inainte de travaliu. Aceasta metoda de nastere este adesea criticata de adeptii nasterii naturale. Cezariana de urgenta se face atunci cand nasterea este necesara imediat din cauza complicatiilor care apar in timpul sarcinii sau travaliului, iar cea mai sigura optiune este sa nasteti copilul imediat. O operatie cezariana, la fel ca orice alta operatie, are riscuri asociate. De asemenea, recuperarea va fi de obicei mai lunga, ceea ce poate afecta uneori alaptarea si dezvoltarea conexiunii mama-copil. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Anestezia epidurală – este cu adevărat sigură? Placenta praevia: ce înseamnă și care sunt factorii care afectează placenta – explicații de la un medic ginecolog Săptămâna Mondială a Conștientizării asupra Consumului de Antibiotice. Mesajul OMS: Prevenim împreună rezistența la antibiotice.

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri