27 Iulie 2023 publicat în Sarcina 4 share-uri

Afla din urmatorul articol ce implica testul Panorama, cand se recomanda si ce probleme poate identifica, indicatii si avantaje.

Ce este testul Panorama?

Pentru a detecta anumite patologii si malformatii congenitale, exista o varietate de metode de screening si diagnostic prenatal – atat invazive, cat si neinvazive. Cele invazive includ biopsia de vilozitati coriale, amniocenteza si cordocenteza. Aceste proceduri sunt complexe si se efectueaza doar in anumite cazuri, deoarece prezinta un risc potential pentru sanatatea mamei si a fatului. Metodele moderne de screening neinvazive includ teste bazate pe izolarea ADN-ului fetal din probe de sange matern. Printre acestea se numara testul ADN prenatal neinvaziv Panorama.

Testul Panorama este o metoda de screening genetic, un test prenatal. Presupune analiza unei probe de sange de la mama. Acest test analizeaza problemele cromozomiale comune ce pot afecta sanatatea copilului. Testul poate fi efectuat de la 9 saptamani de gestatie. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Natalia Deriabina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri