Calcularea datei probabile a nasterii este foarte imprecisa, majoritatea femeilor insarcinate dand nastere copilului lor fie cu cateva zile mai devreme , fie cu cateva zile mai tarziu decat calculasera.
Nastere la termen... sau nu...
Majoritatea copilasilor vin pe lume in intervalul de 2 saptamani inainte si dupa data calculata ca fiind probabila data a nasterii- nastere la termen (intre saptamanile 37 si 42 de sarcina).
Inainte de aceste doua sapatamani se spune ca avem un nou-nascut prematur. Cauzele pentru care unii copii se nasc prematur sunt inca incomplet descoperite, multi punand nasterea prematura pe seama sarcinilor cu probleme, bolilor cu transmitere sexuala, greutatii mamei, stressului din timpul sarcinii.

Daca data stabilita pentru nastere a fost depasita, nu intra in panica! Se spune ca perioada pana la nastere a gravidelor tinere ( 25-30 de ani) este mai mare. Unii specilaisti au demonstrat ca si sexul copilului poate influenta perioada de timp petrecuta in burtica mamei, baietii fiind mai lenesi si petrecand o perioada mai mare de timp intrauterin.

Nu te ingrijora daca bebelusul tau nu se naste la data calulata de tine, fii relaxata si nu sta cu sufletul la gura in asteptarea lui- el va veni atunci cand te astepti mai putin, cand el va fi pregatit si trebuie sa gaseasca o mamica sanatoasa, fericita, vioaie si care are multa dragoste de daruit.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri