Gimnastica gravidei are rolul de a antrena acele grupe musculare si ligamente care nu sunt incluse in exercitiile sportive obisnuite.
Gimnastica gravidei are rolul de a antrena acele grupe musculare si ligamente care nu sunt incluse in exercitiile sportive obisnuite. Tocmai de aceea, nici la sportivele bine antrenate actul nasterii nu este mai usor decat la femeile care nu au o activitate fizica intensa. Exercitiile fizice usoare, neobositoare sunt considerate benefice in timpul sarcinii, deoarece imbunatatesc circulatia, va fac sa va simtiti mai bine si chiar sa suportati mai bine sarcina si nasterea.

La inceput, fiecare exercitiu se repeta de numai 3 ori, durata efortului fizic pentru o sedinta nu trebuie sa depaseasca 15-20 de minute, avand in vedere ca se recomanda doua sedinte pe zi. Atentie, gravida nu trebuie sa oboseasca prin gimnastica, ea trebuie sa se relaxeze. Exercitiile vor fi efectuate pe podeaua acoperita eventual cu o patura, iar fereastra va fi tinuta deschisa pentru o buna aerisire a camerei. In timpul efortului fizic, femeia gravida nu trebuie sa poarte sutien, ochelari, pantofi, ci trebuie sa fie imbracata cat mai lejer.

Exercitiile gravidei difera in functie de trimestrul sarcinii astfel:

  • In primul trimestru de sarcina se recomanda exercitii usoare, de respiratie si relaxare; se evita exercitiile solicitante si obositoare deoarece exista pericolul pierderii sarcinii
  • Din cel de-al doilea trimestru de sarcina pana la nastere este indicat efortul fizic moderat, constand in exercitii pentru tonifierea musculaturii fesiere, abdonimale si pelvi-peritoneale.

De ce sa facem gimnastica in timpul sarcinii?

Cu totii am auzit clasica poveste: “Gata acum ca esti gravida, n-ai voie sa te obosesti, trebuie sa te odihnesti, sa dormi mult si sa mananci cat pentru doi!”...Gresit! Copilul nu va fi mai sanatos daca stai in pat toata ziua si mananci pana nu mai poti!

In primul rand, sportul te ajuta sa mentii tonusul muscular si un aspect fizic placut, sa te simti frumoasa. Prin exercitii fizice iti poti mentine greutatea optima in timpul sarcinii; aceasta trebuie sa cresaca in medie doar cu 15 kg.

Binecunoscutele probleme din timpul sarcinii - varicele, umflarea picioarelor (edemele), vergeturile - pot fi prevenite cu doar cateva minute de exercitiu. Toate gravidele se plang de durere de spate din cauza greutatii - exista exercitii care ne ajuta sa ne menajam coloana vertebrala.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri