Din cauza schimbarilor aparute atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic, sarcina poate contribui la modificarea comportamentului sexual in aceasta perioada.

Din cauza schimbarilor aparute atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic, sarcina poate contribui la modificarea comportamentului sexual in aceasta perioada. Nu este o regula ca odata ce s-a instalat graviditarea relatiile sexuale sa inceteze- fiecare femeie este unica in felul ei si stie cel mai bine ce i se potriveste- doar ea va fi in masura sa ia decizia corecta in ceea ce priveste viata sexuala pe parcursul sarcinii.

Se recomanda mentinerea unei vieti sexuale active pe parcursul celor 9 luni, in cazul in care sarcina nu este una cu complicatii. Sexul, mangaierile si atingerile tandre te ajuta sa comunici cu partenerul si va fi mult mai bine acum ca ati scapat de grija prezervativului sau a anticonceptionalelor.

Sexul nu afecteaza fatul?

Sigur ca fatul nu este afectat de actul sexual- organismul mamei are metode cu care il protejeaza de actul sexual: prezenta lichidului amniotic si a sacului amniotic, peretii grosi ai uterului si apoi ai abdomenului si nu in ultimul rand stratul de mucus ce inchide orificiul colului uterin, impiedicand totodata si aparitia infectiilor.

Astfel ca, daca sarcina ta nu este una cu probleme, nu ai niciun motiv de ingrijorare- fii sigura ca nu ii faci rau fatului in timpul contactelor sexuale.

In ce situatii este daunator sexul in timpul sarcinii?

Medicul te va sfatui sa renunti la viata sexuala pentru o perioada in cazul depistarii unor complicatii:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?
  • Existenta unui avort anterior sarcinii
  • Risc de nastere prematura
  • Ai fost diagnosticata cu placenta previa, peeclampsie sau diabet gestational
  • Sacul amniotic este rupt si exista scurgeri de lichid amniotic
  • Cervixul este dilatat precoce
  • Ai dureri pelvine sau se descopera eventuale infectii
  • Existenta unei sarcini multiple (gemeni, tripleti etc.)

Variatiile libidoului pe parcursul sarcinii

1. In primul trimestru de sarcina

In primele trei luni de sarcina, dorinta sexuala este mult diminuata din cauza modificarilor fiziologice aparute in organismul tau: greturile si varsaturile, oboseala si sensibilitatea sanilor la atingere, dezechilibrele hormonale. De asemenea, secretiile vaginale se pot intensifica, asigurand o lubrefiere mai intensa, dar pot avea si un miros neplacut, inhiband partenerul in timpul sexului oral.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri