Toate femeile insarcinate stiu astazi ca este interzisa folosirea diferitelor medicamente pe parcursul celor 9 luni de sarcina si in timpul alaptarii, deoarece medicamentele contin substante care pot fi toxice pentru fat si pot determina aparitia de malformatii.
Unele vitamine utilizate in exces cum sunt A, E sau D pot avea efecte adverse asupra dezvoltarii armonioase a fatului.

Asa ca, pentru a-ti mentine necesarul de vitamine pe timpul sarcinii, foloseste preparate vitaminice special destinate gravidelor si mananca cat mai sanatos.

Fierul- mineralul indispensabil in timpul sarcinii

Fierul este un mineral ce foloseste organismului la sinteza hemoglobinei. Deficitul de fier poarta numele de anemie feripriva, deoarece globulele rosii nu mai pot transporta oxigen la capacitate maxima si astfel organismul nu se oxigeneaza corespunzator.

Nevoile de fier sunt crescute pe parcursul sarcinii, in special in trimestrele II si III de sarcina, deoarece volumul sangvin creste cu aproximativ 500 ml.

Fierul se gaseste in carne rosie (ficat, rinichi), legume, cereale, spanac, dar oricat de sanatoasa ar fi alimentatia gravidei in timpul sarcinii, necesarul de fier este atat de mare incat majoritatea femeilor sunt nevoite sa foloseasca suplimente de fier.

Un articol de Simona Prodanoiu
va urma

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri