Pentru a avea o sarcina fara probleme si a naste mai apoi un bebelus sanatos si vioi, se recomanda castigarea lenta, dar continua in greutate pe timpul celor 9 luni de sarcina.
Pentru a avea o sarcina fara probleme si a naste mai apoi un bebelus sanatos si vioi, se recomanda castigarea lenta, dar continua in greutate pe timpul celor 9 luni de sarcina.

Incearca sa-ti mentii greutatea ideala inainte de sarcina!

Este normal ca si greutatea pe care ai avut-o inainte de a concepe sa influenteze kilogramele pe care le vei acumula in timpul sarcinii.

Daca inainte de sarcina erai supraponderala, este mult mai probabil sa ai o sarcina cu complicatii si sa dai nastere unui copil cu o greutate mai mare decat normalul (nou-nascutii care au peste 4 kg la nastere poarta numele de macrosomi) care-ti va ingreuna travaliul.

In cazul in care inainte de a ramane insarcinata erai mult subponderala, este mai probabil sa aduci pe lume un copil mic, ce prezinta semne de subnutritie.

Cat trebuie sa iau in greutate?

Bineinteles ca greutatea aferenta sarcinii este diferita de la mamica la mamica, dar in general, o femeie normoponderala (cu o greutate normala) trebuie sa se ingrase in medie pe parcursul sarcinii 14 kg: 2 kg in primele 3 luni, iar apoi cate o jumatate de kilogram in fiecare saptamana pana la finalul sarcinii.

Cele 14 kg pe care le adaugi in conditii normale de sarcina sunt reprezentate de: fat 3,5 kg; uter 1 kg; placenta 1 kg; tesut adipos acumulat pe sani 1 kg; lichidul amniotic in care pluteste fatul 1 kg; sange 1,5 kg; tesut adipos 3,5 kg; lichide retinute de organism 1,5 kg.

Daca esti o mamica subponderala, trebuie sa acumulezi mai multe kilograme pe timpul sarcinii (aproximativ 16 kg) pentru a evita sa aduci pe lume un bebelus mic.

Daca inainte de sarcina aveai cateva kilograme in plus, atunci se recomanda o crestere in greutate de 10-13 kg.

Cum iau in greutate?

Specialistii recomanda ca acumularea kilogramelor corespunzatoare sarcinii sa se faca treptat, in special in ultimul trimestru de sarcina, cand nevoile energetice ale organismului fatului sunt mai mari.

In cazul in care ai avut o greutate normala in perioada de preconceptie, este suficienta adaugarea unui surplus de 300 de calorii pe zi pentru a furniza hrana fatului.

Nu consuma alimente in exces cu gandul ca daca esti insarcinata trebuie sa te hranesti dublu. Din contra, cu cat ai acumulat mai multe kilograme pe parcursul sarcinii, cu atat iti este mai dificil sa le dai jos apoi si sa revii la greutatea de dinainte.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri