Pentru a avea o sarcina normala si sanatoasa, este bine ca intreruperile de sarcina sa fie evitate pe cat posibil, iar prima sarcina sa fie lasata sa-si urmeze cursul pentru a nu influenta in niciun fel urmatoarele sarcini.
Avortul spontan
Daca ai trecut prin experienta unui avort spontan, atunci ceva este in neregula si nu poti sa ai o noua sarcina daca nu afli care a fost cauza care a determinat avortul spontan, deoarece numai tratand cauza iti vei mari sansele de conceptie si de a avea o sarcina sanatoasa pe viitor.
Cele mai frecvente cauze de avort spontan sunt infectiile genitale si anomaliile sau suferintele uterului sau ale trompelor uterine. De aceea, medicul iti va efectua o citologie din secretie vaginala si un examen Babes-Papanicolau. Daca aceste analize sunt in regula, cel mai probabil medicul iti va recomanda sa continui investigatiile cu o ecografie sau o histerosalpingoscopie.
Fie ca s-a identificat cauza avortului spontan sau nu, este bine sa lasi sa treaca o perioada de 5-6 luni pana la o eventuala sarcina pentru a acorda organismului timpul de recuperare necesar pentru finalizarea cu bine a sarcinii.
Un articol de Simona Prodanoiu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri