Pentru a avea o sarcina normala si sanatoasa, este bine ca intreruperile de sarcina sa fie evitate pe cat posibil, iar prima sarcina sa fie lasata sa-si urmeze cursul pentru a nu influenta in niciun fel urmatoarele sarcini.
Avortul spontan
Daca ai trecut prin experienta unui avort spontan, atunci ceva este in neregula si nu poti sa ai o noua sarcina daca nu afli care a fost cauza care a determinat avortul spontan, deoarece numai tratand cauza iti vei mari sansele de conceptie si de a avea o sarcina sanatoasa pe viitor.
Cele mai frecvente cauze de avort spontan sunt infectiile genitale si anomaliile sau suferintele uterului sau ale trompelor uterine. De aceea, medicul iti va efectua o citologie din secretie vaginala si un examen Babes-Papanicolau. Daca aceste analize sunt in regula, cel mai probabil medicul iti va recomanda sa continui investigatiile cu o ecografie sau o histerosalpingoscopie.
Fie ca s-a identificat cauza avortului spontan sau nu, este bine sa lasi sa treaca o perioada de 5-6 luni pana la o eventuala sarcina pentru a acorda organismului timpul de recuperare necesar pentru finalizarea cu bine a sarcinii.
Un articol de Simona Prodanoiu
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă