Pentru a avea o sarcina normala si sanatoasa, este bine ca intreruperile de sarcina sa fie evitate pe cat posibil, iar prima sarcina sa fie lasata sa-si urmeze cursul pentru a nu influenta in niciun fel urmatoarele sarcini.
Avortul spontan
Daca ai trecut prin experienta unui avort spontan, atunci ceva este in neregula si nu poti sa ai o noua sarcina daca nu afli care a fost cauza care a determinat avortul spontan, deoarece numai tratand cauza iti vei mari sansele de conceptie si de a avea o sarcina sanatoasa pe viitor.
Cele mai frecvente cauze de avort spontan sunt infectiile genitale si anomaliile sau suferintele uterului sau ale trompelor uterine. De aceea, medicul iti va efectua o citologie din secretie vaginala si un examen Babes-Papanicolau. Daca aceste analize sunt in regula, cel mai probabil medicul iti va recomanda sa continui investigatiile cu o ecografie sau o histerosalpingoscopie.
Fie ca s-a identificat cauza avortului spontan sau nu, este bine sa lasi sa treaca o perioada de 5-6 luni pana la o eventuala sarcina pentru a acorda organismului timpul de recuperare necesar pentru finalizarea cu bine a sarcinii.
Un articol de Simona Prodanoiu
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân