HPV sau virusul papiloma uman reprezinta o familie de virusuri care cuprinde aproximativ 100 de tipuri diferite ce pot infecta oamenii. Unele dintre aceste tulpini de HPV nu produc semnele sau simptomele unei infectii. Altele pot produce veruci genitale, leziuni precanceroase sau chiar cancer cervical.

Medicii nu stiu cu siguranta din ce motive se produce uneori cresterea verucilor genitale in timpul sarcinii. Ar putea sa fie din cauza unor schimbari produse in organism in timpul sarcinii precum schimbari hormonale sau imune.

Care este impactul asupra copilului?

Exista un risc destul de mic de a transmite virusul copilului in timpul nasterii. Din fericire, chiar daca HPV a fost transmis noului nascut, organismul sau este capabil sa inlature infectia cu acest virus.
In cazuri rare, copilul infectat cu HPV poate sa dezvolte veruci la nivelul gatului sau laringelui (afectiune cunoscuta ca papilomatoza laringeala). Desi nu este o boala comuna, ea poate pune viata in pericol si necesita interventie chirurgicala pentru a preveni obstructia cailor aeriene. Aceasta boala poate aparea in primii cinci ani de la nastere.

Datorita riscului scazut de transmitere si datorita complicatiilor unei operatii cezariene, aceasta nu este recomandata in mod normal pentru o femeie cu o infectie HPV necomplicata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Se poate administra vaccinul HPV in timpul sarcinii?

Pentru femeile insarcinate, vaccinul tetravalent anti HPV (tipurile 6, 11, 16 si 18) este, in general, considerat sigur, avand insa, ca baza, doar studii efectuate pe animale. Pentru ca nu sunt cunoscute toate riscurile administrarii sale in timpul sarcinii la oameni, vaccinul nu este recomandat in acesta perioada, ci se indica efectuarea lui dupa nastere.

Administratia Americana a Hranei si Medicamentului (FDA) a inclus vaccinul anti HPV in categoria B a medicamentelor. Acesta este un sistem de clasificari a medicamentelor si substantelor luate in sarcina, in functie de riscul pentru fat de a suferi in urma administrarii lor. Categoria B, din care face parte vacinul anti HPV, cuprinde medicamente care nu au fost studiate pe femeile insarcinate, dar care se pare ca nu afecteaza in nici un fel fetusii, in studii pe animale.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Cu toate acestea, animele nu raspund intotdeauna ca organismul uman. Concluzia este ca aceasta categorie include medicamente care pot fi administrate femeilor insarcinate daca se considera ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile administrarii lor, in functie de particularitatea fiecarei situatii.

Sursa: Healthy.ro

Iti recomandam si alte articole interesante de pe Healthy.ro:

Laboratorul Dragostei

Consumi alimente ecologice?

4 exercitii pentru sani frumosi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri