Exista atatea zvonuri si mituri in legatura cu ce e sigur si ce nu in timpul sarcinii, aproape ca nu stii ce sa mai crezi. Nimic nu te relaxeaza mai mult decat un rasfat in stil feminin- cateva ore petrecute la coafor, o sedinta de masaj, o vizita la cosmetica sau o baie calda. Dar ce este bine sa alegi din toate acestea si ce nu?

Baile fierbinti

Daca vrei sa te relaxezi facand o baie fierbinte trebuie sa stii ca temperatura prea mare poate cauza micutului. Macar ai grija ca unele parti ale corpului cum sunt unerii si gatul, mainile si genunchii sa nu stea tot timpul in apa fierbinte. De asemenea, evita camerele cu aer cald si saunele, deoarece excesul de caldura iti poate provoca ameteala si astfel risti sa-ti pierzi echilibrul.

La solar?

Daca esti o impatimita a bronzului si a vizitelor la solar, atunci ar fi bine ca de dragul sanatatii tale si a bebelusului sa te opresti. Pe langa faptul ca poate provoca cancer de piele, expunerea indelungata la raze ultraviolete poate contribui la decolorarea pielii in timpul sarcinii. In loc de sedinta costisitoare la solar mai bine ai iesi putin la soare, dar nu inainte de a aplica pe piele un strat de crema pentru protectie solara cu cel putin factor de protectie 15 (SPF 15).

Albirea dintilor

O idee inteleapta ar fi sa amani albirea dintilor pana dupa sarcina, deoarece nu se stie daca substantele folosite in acest tratament au un efect nociv asupra fatului sau nu, nefiind testate la gravide. In plus, in perioada sarcinii, din cauza dezechilibrelor hormonale, gingiile tale sunt mai sensibile si vor sangera mai usor.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri