Poti afla ce sex va avea fatul masurandu-i frecventa cardiaca? Desi nimeni nu ofera vreo garantie atunci cand conceperea copilului se desfasoara pe cale naturala, cele mai noi studii au aratat ca ar exista o mica legatura intre numarul batailor inimii fetale intr-un minut si sexul sau.
In literatura de specialitate exista multe teorii in ceea ce priveste prezicerea sexului bebelusului, unele dintre ele au inceput chiar sa fie demonstrate, iar altele au ramas doar mituri. Ideea ca frecventa cardiaca ar influenta sexul viitorului bebelus este inca una controversata, nedemostrata in totalitate.In mod normal, frecventa cardiaca a embrionului este de aproximativ 85 de batai pe minut si ea creste in timpul primei luni de sarcina cu 3 batai pe minut in fiecare zi pana atinge un “prag” de aproximativ 175 de batai pe minut. Spre mijlocul sarcinii (al doilea trimestru de sarcina), frecventa cardiaca a fatului scade intre 120 si 160 de batai pe minut.
Unii spun ca inima fetitelor bate mai rapid decat cea a baietilor: daca numarul de batai pe minut al cordului fetal este peste 140 de batai pe minut, atunci fatul va fi fetita, iar daca are o valoare sub 140, atunci fatul ar putea fi baietel.
Nu se stie inca de ce, dar, in mod surprinzator, in timpul travaliului, s-a demonstrat ca fetitelor le-ar bate inima mult mai repede decat baietilor, iar aceasta idee ar sustine teoria.
Cum a aparut aceasta idee nu se stie inca exact, dar studiile facute de-a lungul anilor au catalogat-o intr-un final drept mit.
Deoarece orice teorie care prezice sexul viitorului bebelus este controversata, fiecare viitoare mamica este libera sa creada ce doreste, fie ca genetica este singura care influenteaza sexul lui bebe, fie alimentatia cuplului in perioada de preconceptie, pozitiile abordate de parteneri in timpul sexului, alimentatia mamei in timpul sarcinii sau frecventa cardiaca a fatului.Citeste si alte articole interesante legate de sexul bebelusului, publicate pe Kidz.ro:
Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun ce bebe vei avea
Un articol de Simona Prodanoiu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară