In saptamana a doua de sarcina, deja incepi sa simti ca ceva este schimbat la tine. Pentru ca au trecut doua saptamani de la conceptie, nivelele de hormoni sunt in crestere si ai putea lua in calcul efectuarea unui test de sarcina.
In saptamana a doua de sarcina, deja incepi sa simti ca ceva este schimbat la tine. Pentru ca au trecut doua saptamani de la conceptie, nivelele de hormoni sunt in crestere si ai putea lua in calcul efectuarea unui test de sarcina.

Mai multe detalii si informatii utile despre testele de sarcina poti afla articolele noastre referitoare la acest subiect: “Totul despre testele de sarcina” si “De ce repeti testul de sarcina?”.

Cum se dezvolta bebe?

Viitoul bebelus se dezvolta continuu, desi este inca foarte micut si nu are parti ale corpului deja formate. Blastocistul incepe sa se separe in doua parti- cavitatea amniotica si embrion, sau viitorul bebelus.

Cavitatea amniotica asigura protectia si hranirea bebelusului pana in momentul formarii placentei. Placenta incepe sa se formeze, dar dezvoltarea ei va fi definitiva abia in saptamana a 8 a. Desi nu este pe deplin format, cordonul ombilical incepe sa isi exercite partial functiile. Sacul gestational se poate observa la ecografie in primele saptamani de sarcina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Ce se intampla cu mama?

Corpul tau se pregateste pentru cele 9 luni de sarcina in care va trebui sa asigure tot ceea ce are nevoie embrionul pentru a se dezvolta.

Organismul tau va incepe sa secrete cantitati considerabile de HCG (Gonadotropina corionica umana), astfel ca testul de sarcina se va dovedi pozitiv si incet, incet isi vor face aparitia si semnele si simptomele sarcinii. Daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect, citeste articolul “Semne de sarcina”.

Desi poate nu ti-ai dat seama ca esti insarcinata, pot aparea anumite schimbari care sa sugereze acest lucru: te simti mai obosita, aiurita si poti avea frecvente schimbari de dispozitie. Sanii incep sa se mareasca in dimensiuni si sa fie mai sensibili la atingere si se poate sa observi ca urinezi mai des, din cauza bebelusului care se dezvolta si apasa pe vezica urinara.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri