Exista nenumarate povesti referitoare la prezicerea sexului copilului, de obicei fiind vorba mai mult de SF-uri decat de realitate; unele se bazeaza pe adevaruri, altele sunt scornite pe baza unor indicii (cum se poarta gravida, bataile inimii bebelusului, alimentatia mamei).
Exista nenumarate povesti referitoare la prezicerea sexului copilului, de obicei fiind vorba mai mult de SF-uri decat de realitate; unele se bazeaza pe adevaruri, altele sunt “scornite” pe baza unor indicii (cum se poarta gravida, bataile inimii bebelusului, alimentatia mamei).

Se spune ca daca ai greata dimineata in timpul sarcinii, atunci cel mai probabil vei aduce pe lume o fetita.

S-ar parea ca legatura dintre sexul viitorului bebelus si greata matinala chiar exista, aceasta fiind dovedita prin studii efectuate in mai multe tari, studii ce au aratat in final acelasi lucru: gravidele aflate in primul trimestru de sarcina ce se confruntau cu greata matinala destul de avansata (hiperemeza gravidica), ce aveau nevoie de spitalizare, aduceau pe lume fetite.

Ultimul studiu de acest gen, efectuat la o universitate din Washington a comparat un lot de 2110 gravide ce aveau frecvente greturi matinale in primul trimestru de sarcina si necesitau spitalizare pentru acest lucru, cu un lot de aproximativ 9000 de gravide care nu se confruntau cu aceasta neplacere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023
Rezultatele studiului au fost impresionante: femeile din primul lot au avut sanse foarte mari sa aduca pe lume o fetita. Cu cat greata este mai suparatoare aceste sanse cresc, astfel ca femeile care stateau internate cateva zile pentru hiperemeza gravidica aveau sanse cu 80% mai mari de a aduce pe lume un bebelus de sex feminin in comparatie cu gravidele din cel de-al doilea lot.

Nu se stie exact care este cauza acestei legaturi, dar unii medici banuiesc ca de vina ar fi hormonii produsi de fetii de sex feminin in perioada sarcinii, hormoni ce ar declansa greata matinala.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri