Cum se dezvolta bebelusul?
Micutul cantareste acum aproximativ 7 grame… e ceva, nu-i asa? Bebelusul se dezvolta rapid si are nevoie de mult mai multe substante nutritive decat pana acum. Corpul nu este inca bine proportionat, capul fiind in continuare mult mai mare decat restul corpului, ochii s-au format si acum au si iris. Unghiutele de la maini si picioare incep sa creasca.
Desi nu-ti vine sa crezi, noua viata care creste in burtica ta incepe sa constientizeze unde este. Probabil ca incepe sa comunice cu tine, desi nu realizezi inca acest lucru. Daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect citeste articolul “Comunici cu bebe cand e in burtica”, publicat pe Kidz.ro.
Ce se intampla cu mama?
Unele semne si simptome ale sarcinii inca te supara, dar nu le mai bagi asa de tare in seama. Incepi sa fii mai activa si mai putin astenica, dar schimbarile de dispozitie datorate variatiilor hormonale sunt inca prezente.
Observi ca organismul tau se dezvolta mereu pentru a se acomoda cu cresterea bebelusului si iei in greutate. Pentru a vedea daca esti “in grafic” in ceea ce priveste greutatea din timpul sarcinii citeste articolul “ Cat este normal sa iei in greutate in timpul sarcinii?”, publicat pe Kidz.ro.
Sfaturi utile
Deja ai depasit perioada in care posibilitatea unui avort spontan este mare, dar in orice caz, daca observi ca ai crampe sau dureri abdominale nu ezita sa consulti medicul.
Mananca sanatos si echilibrat, dar ai grija ca meniul zilnic sa cuprinda toate principiile alimentare, pentru a nu-l priva pe bebe de vre-un nutriment necesar.Daca greata inca este la ordinea zilei, incerca sa mananci putin si des, sa iei mici gustari pentru a evita ca stomacul sa se goleasca complet. Uneori glicemia mica poate fi cauza acestor greturi.
Un articol de Simona Prodanoiu
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”