Cum se dezvolta bebelusul?
De acum, micutul care se dezvolta inauntrul tau incepe sa se numeasca fat. El masoara intre 27 si 35 de milimetri si cantareste aproximativ 4 grame. Organele genitale ale viitorului bebelus incep incet, incet sa poata fi recunoscute.
Degetele de la picioruse sunt dezvoltate, ochii sunt deschisi, iar pleoapele incep sa protejeze ochisorii fatului.
Inima lui bebe incepe sa bata cu rapiditate la aproximativ 160 de batai pe minut.
Ce se intampla cu mama?
Pe masura ce corpul tau incepe sa se confrunte cu schimbarile, acum, la sfarsitul celei de-a doua luni de sarcina, incepi sa realizezi ca exista o viata, un bebelus care se dezvolta in pantecele tau.
Te confrunti cu aceleasi neplaceri ale sarcinii ca si pana acum, poate putin ameliorate. Balonarile si arsurile la stomac iti pot da mari batai de cap, iar urinarile din ce in ce mai frecvente, datorate compresiei vezicii urinare de catre uterul aflat in continua crestere, pot fi sacaitoare.
Sfaturi utile
Burtica ta creste continuu, asa ca ar fi util sa-ti masori diametrul abdominal cu un metru de croitorie si sa notezi valorile intr-un jurnal, pentru a putea vedea cu cat creste burtica in fiecare saptamana.
Nu rata consultatiile prenatale si respecta intocmai recomandarile medicului!
La fiecare masa nu trebuie sa-ti lipseasca fructele si legumele ce furnizeaza o cantitate suficienta de vitamine si minerale necesare dezvoltarii normale a fatului. De asemenea, sucurile naturale, preparate in casa sunt binevenite.
Relaxeaza-te, fa-ti timp pentru tine si tine-te departe de stesul zilnic, odihneste-te cat poti de mult, pentru ca si sanatatea psihica are un rol important in dezvoltarea armonioasa a sarcinii tale!
Un articol de Simona Prodanoiu
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români