In cea de-a 11 a saptamana de sarcina incepi sa te simti intr-adevar insarcinata si nu e de mirare, deoarece bebelusul tau creste tot mai mult pe zi ce trece!

In cea de-a 11 a saptamana de sarcina incepi sa te simti intr-adevar insarcinata si nu e de mirare, deoarece bebelusul tau creste tot mai mult pe zi ce trece!

Cum se dezvolta bebelusul tau?

Micutul are acum aproximativ 6,5 cm si cantareste cam 30 de grame. Sistemul digestiv incepe sa functioneze, pregatindu-se sa-si indeplineasca functia de nutritie. Intestinele incep sa se miste in abdomen, iar pancreasul incepe sa produca insulina. De asemenea, toti dintsorii de lapte sunt acum la locul lor, sub gingia fatului. In plus, rinichii fetali incep sa functioneze, producand urina.

Organele genitale ale fatului incep sa se diferentieze, pot sa arate daca copilul este baietel sau fetita. In timpul acestei saptamani, sistemul nervos incepe sa produca hormoni, iar neuronii se multiplica cu rapiditate. Bebe poate avea acum chiar si reflexul de supt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Ce se intampla cu viitoarea mamica?

Pentru ca acum te-ai acomodat cu sarcina ta si burtica tot creste, incepe sa se observe ca esti insarcinata. Cei din jurul tau pot fi curiosi si te vor asalta cu intrebari care mai de care mai stanjenitoare, asa ca fii pregatita sa le raspunzi.

Dupa saptamanile in care greata si astenia te dominau, incepi sa fii mai energica si chiar iti place sa fii insarcinata. Burtica ta creste odata cu micutul, pentru a-i face acestuia loc sa se dezvolte cum trebuie.

Sfaturi utile pentru aceasta saptamana

Mananca echilibrat, cate putin din toate alimentele, dar mai ales se recomanda sa nu faci abuz de dulciuri. Evita orice medicament; daca este neaparata nevoie sa iei vre-un medicament consulta-ti doctorul mai intai.

Ai grija de tine si de micutul tau, de aceea, igiena riguroasa in timpul sarcinii este importanta. Daca ai o pisicuta evita sa-i schimbi nisipul, deoarece Toxoplasma gondii (parazitul ce provoaca toxoplasmoza) se poate transmite prin fecalele pisicii.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?
Multe femei sunt ingrijorate in legatura cu centura de siguranta atunci cand sunt in masina. Adevarul este ca utilizarea centurii nu te expune la niciun risc nici pe tine, nici pe bebe. Riscul poate aparea intr-adevar daca nu porti centura.

Daca esti incarcinata cu gemeni este foarte important sa te mentii hidratata si sa manaci sanatos pentru a capata destula energie pentru sanatatea sarcinii tale. In cazul unei sarcini gemelare vei lua in greutate cam 20 de kg, iar in cazul in care porti un singur fat vei lua in greutate cam 11-15 kg.


Kidz iti doreste sa ai o sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri