Mai ai putin si intri in cea de-a 5 a luna de sarcina. Pe masura ce timpul trece si sarcina ta inainteaza vei observa tot mai multe schimbari ale corpului tau.

Mai ai putin si intri in cea de-a 5 a luna de sarcina. Pe masura ce timpul trece si sarcina ta inainteaza vei observa tot mai multe schimbari ale corpului tau.

Cum se dezvolta bebelusul?

Micutul bebelus cantareste acum aproximativ 370 de grame. Muschii fetei sale devin functionali si astfel pot aparea in aceasta saptamana expresiile fetei fatului.

Viitorul bebelus incepe sa se miste si exploreaza lichidul amniotic in cautarea pozitiei optime pentru travaliu. El incepe sa recunoasca si sa reactioneze la diferite zgomote, dar daca te mai loveste cateodata nu inseamna ca ii displac aceste sunete. In aceasta saptamana poti incepe sa comunici in adevaratul sens al cuvantului cu micutul tau: mangaie burtica si vorbeste cu el, astfel va incepe sa iti recunoasca vocea si se va simti mai protejat.

Ce se intampla cu mama?

Incepand din aceasta saptamana te poti confrunta cu alte neplaceri ale sarcinii: dureri ale membrelor inferioare datorate venelor varicoase, scaderea libidoului, decolorari ale pielii in diferite zone (cloasma).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Desi schimbarile de dispozitie nu mai sunt atat de apasatoare, ele nu iti vor da pace definitiv. Vei mai avea perioade de depresie si tristete.

Sfaturi utile in saptamana a 19 a de sarcina

Pentru ca burtica ta este acum destul de maricica, ar fi bine sa adopti pozitii mai confortabile tie in timpul partidelor de sex: pozitiile de sex pe o parte sau tu deasupra te pot ajuta sa faci miscarile mai natural si fara prea mult efort.

Pentru a avea o sarcina sanatoasa mananca echilibrat, bea suficienta apa, renunta la alcool si fumat si nu lua niciun medicament fara aprobarea medicului!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri