Printre multele griji pe care si le fac femeile insarcinate si peste toate simptomele specifice sarcinii, gravidutele se mai lupta cu o problema: Vergeturile!

De ce apar vergeturile in sarcina

Vergeturile apar prin cresterea brusca a volumului burticii care face ca pielea din zona abdomenului sa se destinda destul de rapid. Cresterea in greutate poate destinde si alte zone ale pielii astfel ca si acolo pot sa apara vergeturi.

Insa nu toate gravidutele fac vergeturi, aceasta pentru ca nu toate prezinta factorii de “risc” pentru vergeturi. Cu alte cuvinte, factorii principali care predispun la vergeturi sunt:

- Uscarea pielii pana la descuamarea acesteia prin deshidratare, graviduta nu bea suficienta apa. Este indicat ca inca din perioada de preconceptie viitoarea mamica sa bea cei doi litri de apa pe zi. Recomandat apa, nu sucuri, acestea din urma deshidrateaza si mai rau pentru ca sunt diuretice.

- Scaderea elasticitatii straturilor subcutanate, acestea devin fragile si se “desira” atunci cand pielea este destinsa de sarcina. Masurile care previn acest efect de pierdere a elasticitatii previn cu succes vergeturile si sunt valabile pentru orice situatii, si nu doar in sarcina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Cum poti scapa de vergeturi in sarcina

Odata aparute, nu se mai pot vindeca complet decat cu bisturiul. De aceea principala si cea mai importanta masura impotriva vergeturilor este prevenirea aparitiei acestora.

Vergeturile au doua stadii evolutie:

- Vergeturile “noi”, “proaspete”, care sunt rozalii, inca mici, usor umflate si insotite de un proces inflamator minim. Pot sa arate ca niste fire de ata mai groase dispuse la nivelul pielii in zonele de tractiune maxima. In acest stadiu sunt in proportie de 80% reversibile.

- Vergeturile vechi, albicioase, late, care trag pielea din jur – sunt vergeturile cicatriciale care nu se mai refac, dar pot fi eliminate de plastician.

Preventirea aparitiei vergeturilor in sarcina

Hidratarea

Se recomanda inca din perioada de preconceptie sa beti cei doi litri de apa pe zi. Se recomanda sa eliminati cafeaua si sucurile/ceaiurile din comert, acestea din urma facilitand deshidratarea prin efectele diuretice pe care le prezinta. De asemenea aceste sucuri/ceaiuri din comert incarca rinichii si va predispun la pietre, nisip sau infectii. Doar la ocazii rare pot fi consumate.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri