Bebelusul devine din ce in ce mai activ in burtica mamei cu fiecare zi de dezvoltare intrauterina.

Fiecare miscare organica sau a membrelor este semn de sanatate si de buna dezvoltare, dar totodata unele miscari pot reprezenta si o forma de comunicare cu mamica si cu cei dragi lui care ating burtica, acea “casuta” protectiva in care el se dezvolta.

Primele miscari

Primele miscari fetale sunt cele care demonstreaza ca bebelusul este viu si perfect sanatos: miscarile inimii. Medicii pot spune foarte multe lucruri despre bebelus in functie de bataile cardiace, astfel daca ritmul fetal este bun, atunci prognosticul de sanatate este pe masura. De asemenea inca din viata intrauterina pot fi depistate anomalii in functie de bataile cordului fetal.

Miscarea inimii devine astfel deosebit de importanta si este monitorizata pe tot parcursul sarcinii.

Miscarile membrelor

Apoi bebelusul, odata ce se dezvolta incepe sa isi miste membrele. Initial necontrolat, dar apoi i se dezvolta si simturile la nivelul pielii, astfel bebelusul isi atinge fata, burtica sau chiar piciorusele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Împreună în arte și simțiri Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Bebe comunica totodata prin atingeri. De exemplu, atunci cand simte mamica sau taticul ori o persoana “draga” lui ca atinge burtica in care el se dezvolta, va duce si el manuta sau un piciorus spre zona de atingere. Desigur, aceasta practica trebuie cultivata de catre mamica. Este fantastic sa atingi burtica si bebe sa-ti raspunda intinzand mana in acelasi loc al uterului.

Alte miscari ale bebelusului

Bebelusul se intoarce in burtica, efectueaza miscari de rotatie sau de rasturnare, miscari ale capului, clipeste sau chiar inghite. In timpul “starii de veghe” bebelusul este din ce in ce mai activ cu cand se dezvolta mai mult, cu cat varsta gestationala este mai mare.

Parintii pot “profita” de aceste miscari ale micutului si il pot stimula sa le comunice prin atingeri ale uterului. De asemenea mamicile ajung sa cunoasca starea bebelusului dupa miscarile acestia: ele stiu cand doarme, cand se joaca sau cand este usor agitat.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri