Placenta este acea "membrana" care asigura functiile vitale ale fatului si legatura lui cu mamica.

Placenta este acel organ care asigura respiratia (aduce oxigen), nutritia (din sangele mamei) si excretia (preia metabolitii de la fat) ale fatului. De asemenea placenta are rol de a proteja fatul si de a elibera anumiti hormoni indispensabili sarcinii.

Afectiunile placentei pot perturba buna dexvoltare a fatului si este important ca acestea sa fie depistate devreme.

Cele mai frecvente afectiuni ale placentei

Placenta maturata prematur

Placenta maturata prematur sau placenta imbatranita apare la sarcina de peste 40 de saptamani si se manifesta prin piererea partiala a capacitatii placentei de a hrani si oxigena bebelusul. Este o situatie ce impune nasterea bebelusului pentru a nu-i periclita probleme serioase acestuia.

Placenta praevia

Placenta previa este o anomalie a placentei caracterizata prin inserarea joasa a placentei in uter. Astfel placenta praevia acopera partial sau total orificiul cervical si pe masura ce uterul se dezvolta aceasta se desprinde, provocand sangerari ce pot avea prognostic grav, punand in pericol atat viata copilului, cat si a mamei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Pentru mai multe informatii cititi articolul: Placenta previa

Placenta abruption sau desprinderea de placenta

Placenta abruptio sau despreinderea de placenta reprezinta desprinderea prematura a placentei de pe uter, ducand, ca si in cazul de mai sus, la sangerari cu prognostic grav. Fumatul in sarcina predispune la placenta abruption.

Cititi toate informatiile despre placenta abruption in articolul: Anomalii ale placentei - placenta abruption sau desprinderea de placenta

Placenta difussa

Placenta difussa sau placenta membranacea se manifesta prin prezenta unui tesut vilos (cu peri) care acopera sacul uterin. Placenta difussa este deseori insotita de placenta praevia si se pare ca este cauzata de anomalii sau afectiuni ale endometrului. Placenta membranacea este cauza de avort spontan si poate fi favorizata de chiuretajele repetate.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri