Pentru orice mamica este extrem de important ca bebelusul ei sa fie sanatos. Vizitele la doctor au aratat ca peste 10% din problemele bebelușilor au legatura cu pielea. De aceea ingrijirea, dar mai ales protejarea pielii bebelușilor și copiilor sunt mult mai importante decat se crede.

Comunicat de presa

La nastere, pielea bebelusului are o valoare a PH-ului aproape neutra, din cauza lipsei stratului de acid protector. Din acest motiv, ea este foarte vulnerabila la germeni si alte influente exterioare.

Pielea unui bebelus este de 4-5 ori mai subtire decat cea a unui adult. Celulele ei nu sunt atat de dense ca cele ale pielii adulte si ii lipseste stratul cornos protector. Abia dupa aproximativ patru ani, acest strat cornos este complet si pregatit pentru a proteja pielea. In primii ani de viata, pielea permite absorbtia rapida a substantelor din exterior – de exemplu a produselor de ingrijire a corpului, motiv suficient pentru a fi tratata cu mare grija si cu produse de ingrijire cat mai pure si naturale.

In primele zile, bebelusul este coplesit de numeroasele impresii si sunete la care este expus. Un bebelus raspunde la acesti stimuli din exterior, dar si la cei din interior, atat prin tipete, cat si prin piele. Asadar, pielea ne arata daca este fericit sau nu. Daca stim cum sa o examinam, vom descoperi ca vorbeste neincetat. Un bebelus fericit are o piele calda si bine irigata. Ea are un continut ridicat de apa, dandu-ne impresia ca straluceste de sanatate. In plus, ranile bebelusilor se vindeca mult mai rapid, reinnoirea celulara fiind si ea mult mai rapida decat la adulti. Dezavantajul acestei activitati intense este sensibilitatea ridicata la infectii, motiv pentru care este important sa le protejam pielea cat mai bine, stratul protector al pielii responsabil de protectia acesteia impotriva deshidratarii nefiind inca suficient dezvoltat. Aceasta explica de ce bebelusii au adesea pielea uscata. Mai mult, glandele pielii care secreta substantele uleioase nu sunt nici ele inca pe deplin dezvoltate, deci apa din piele se evapora mult mai rapid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Exista numeroase moduri de a preveni uscarea pielii bebelusului, unul dintre ele fiind imbaierea mai rara, deoarece apa calduta si sapunul indeparteaza uleiurile naturale ale pielii care o protejeaza. Un ajutor in acest sens este oferit de Samponul si lotiunea pentru spalare cu galbenele Baby, care asigura o curatare blanda pentru corpul si parul bebelusilor, mentinand in acelasi timp sanatatea si finetea acestora.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri