10 Septembrie 2021 publicat în Tati 5 share-uri

Primele luni dupa venirea celui de-al doilea copil in familie pot fi pline de provocari deopotriva pentru parinti si copilul mai mare. La ce sa te astepti si cum poti face mai lina adaptarea familiei la noua formula?

Un al doilea copil in familie

Nasterea celui de-al doilea copil este un eveniment important pentru structura si dinamica familiei, care schimba vietile parintilor si copilului mai mare deopotriva.

Pe de o parte, pentru copil este dificil pentru ca atentia parintilor, care pana acum a fost alocata doar lui, trebuie acum sa o imparta cu noul copil. In plus, se asteapta din partea lui sa se comporte ca un „copil mare”. De aceea, nu e de mirare ca primul nascut va crede ca din vina copilului mai mic se intampla toate acestea.

Pe de alta parte, parintii pot resimti vina, ingrijorare si tristete legate de afectarea relatiei cu primul nascut si indoieli legate de cum vor reusi sa gestioneze relatia cu amandoi copiii. Unii parinti simt ca nu sunt loiali primului nascut din cauza ca mai dau nastere inca unui copil. Insa acestea sunt ganduri si trairi normale, firesti, care se vor estompa, pe masura ce fiecare isi va gasi locul in noua structura a familiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Un al doilea copil in familie inseamna, de obicei, mai putina odihna pentru parinti, un program mult mai incarcat si semnificativ mult mai putin timp pentru ei. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sutsa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri