17 Martie 2023 publicat în Tati 2 share-uri

Afla din articolul de mai jos care sunt caracteristicile unui parinte toxic, ce efecte poate avea asupra copiilor, precum si recomandari utile.

Ce inseamna a fi un parinte toxic?

Relatiile toxice pot aparea intre membrii familiei, intre prieteni, parteneri sau intre colegii de munca. Pot duce adesea la o scadere a sanatatii mentale sau a bunastarii fizice. Parintii toxici pot afecta sanatatea mentala a copiilor, dezvoltarea lor fizica si emotionala.

Niciun parinte nu este perfect. Cu totii facem anumite greseli, chiar si cu cele mai bune intentii. In general, un parinte bun vrea sa faca tot ce e mai bun pentru copilul sau. Un parinte toxic isi maltrateaza sub diferite forme copilul, sub o masca de iubire si grija. Are de obicei comportamente repetate ce genereaza frica, vinovatie, obligatie, traume emotionale. Parintii toxici pot avea diferite caracteristici, in functie de caz. Uneori nu isi trateaza copiii cu respect, nu isi asuma responsabilitatea pentru actiunile lor, nu manifesta empatie, compasiune sau pot sa nu aiba grija de copii asa cum ar trebui. In general, sunt mai preocupati de propriile nevoi decat de ale copiilor. Exista cazuri in care parintii sunt prea implicati in toate deciziile copiilor, manifestand control excesiv. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Sursa foto: Yuganov Konstantin/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri