Ce inseamna a fi un parinte toxic?
Relatiile toxice pot aparea intre membrii familiei, intre prieteni, parteneri sau intre colegii de munca. Pot duce adesea la o scadere a sanatatii mentale sau a bunastarii fizice. Parintii toxici pot afecta sanatatea mentala a copiilor, dezvoltarea lor fizica si emotionala.
Niciun parinte nu este perfect. Cu totii facem anumite greseli, chiar si cu cele mai bune intentii. In general, un parinte bun vrea sa faca tot ce e mai bun pentru copilul sau. Un parinte toxic isi maltrateaza sub diferite forme copilul, sub o masca de iubire si grija. Are de obicei comportamente repetate ce genereaza frica, vinovatie, obligatie, traume emotionale. Parintii toxici pot avea diferite caracteristici, in functie de caz. Uneori nu isi trateaza copiii cu respect, nu isi asuma responsabilitatea pentru actiunile lor, nu manifesta empatie, compasiune sau pot sa nu aiba grija de copii asa cum ar trebui. In general, sunt mai preocupati de propriile nevoi decat de ale copiilor. Exista cazuri in care parintii sunt prea implicati in toate deciziile copiilor, manifestand control excesiv. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Yuganov Konstantin/ shutterstock.com
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri