6 Aprilie 2023 publicat în Tati 34 share-uri

Afla din urmatorul articol mai multe despre testosteron – ce rol are acest hormon in organism, care sunt valorile normale, ce simptome apar in caz de testosteron crescut sau scazut, atat la barbati, cat si la femei.

Ce este testosteronul?

Testosteronul este un hormon sexual de obicei asociat cu biologia masculina. Insa, joaca un rol important si in organismul feminin. Testosteronul, parte dintr-o clasa de hormoni cunoscuta sub numele de androgeni, este produs in testicule, iar la femei, este produs in ovare. Cantitati mici de testosteron sunt produse si in glandele suprarenale la ambele sexe, in timp ce productia de hormoni este reglata de glanda pituitara din creier.

Alti hormoni din grupul androgenilor sunt dehidroepiandrosteron-sulfat (DHEAS), dehidroepiandrosteron (DHEA), androstendion si dihidrotestosteron (DHT). Cu toate acestea, DHEAS, DHEA si androstenedionul sunt precursori hormonali, deoarece trebuie convertiti in testosteron si DHT pentru a avea efecte in organism. Testosteronul face parte in primul rand din clasa hormonilor steroizi. In mod traditional, estrogenii sunt cunoscuti ca hormoni feminini, iar androgenii ca hormoni masculini, dar ambele tipuri sunt prezente atat la femei, cat si la barbati. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: tool2530/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri