17 August 2021 publicat în Tati 8 share-uri

Sifilis – iata care sunt simptomele sifilisului in functie de etape, cum apare infectia si cum poate fi transmisa, precum si ce implica tratamentul.

Ce este sifilisul?

Sifilisul este o infectie cu transmitere sexuala (ITS) cauzata de bacteria Treponema pallidum. Daca nu este tratata, se poate agrava in timp si poate provoca probleme grave de sanatate.

Infectia poate fi activa uneori si inactiva alteori. Cand infectia este activa, apar simptome. Cand nu este activa, nu apar simptome, chiar daca persoana are in continuare sifilis. Insa, chiar si cand nu apar simptome, infectia poate fi transmisa mai departe altora. Sifilisul nu poate fi transmis numai prin relatie sexuala propriu-zisa, ci si prin contactul cu organele genitale, gura sau rectul unei persoane infectate. Sifilisul este o boala grava, dar care poate fi vindecata. Este foarte important sa fie depistata la timp, in stadiile incipiente.

Simptome

Unele persoane cu sifilis nu au semne de infectie. La alte persoane, semnele pot fi foarte usoare. Este posibil ca persoana nici macar sa nu stie ca are infectia. Dar, chiar daca nu apar semne sau semnele dispar de la sine, infectia este inca in organism si poate provoca probleme grave de sanatate multi ani mai tarziu, daca nu este tratata. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri