Mare a fost bucuria cand la ecografie pe parcursul sarcinii medicul a spus ca micutul va fi baiat.

Mare a fost bucuria cand la ecografie pe parcursul sarcinii medicul a spus ca micutul va fi baiat. Majoritatea tatilor isi doresc nespus sa aiba un baietel fata de care sa-si exprime dragostea si pe care sa-l transforme intr-un barbat adevarat!

Avand o figura masculina prietenoasa prin preajma pe care o admira si fata de care se simt confortabil, baietii sunt influentati sa se poarte ca si barbatii, incercand sa imite caracterele masculine. Daca tatal nu are o relatie solida cu fiul sau, baietelul se poate simti prost nu doar in compania tatalui, ci si in preajma altor barbati si poate deci sa capete comportament feminin intr-o oarecare masura.

Este foarte important ca pentru construirea unei relatii cu baiatul, tatal sa-si arate interesul, sa-l asculte sa impartaseasca sfaturi si secrete si sa petreaca timp impreuna singuri, fara mama sau alte persoane.

Copilului ii trebuie insuflat sentimentul de prietenie in aceasta relatie, el nu trebuie criticat, iar daca tatal insista ca baiatul sa faca un lucru ca nu-i place sau la care nu se pricepe prea bine (de exemplu un sport anume), singurul lucru pe care il va face va fi sa-si indeparteze copilul de el.

Unii tati lucreaza foarte mult timp si ajung abia seara acasa, obositi, nu mai au rabdarea necesara sa petreaca timp cu micutul. Desigur ca partea materiala si intretinerea casei si a familiei este importanta, dar nicio jucarie sau ciocolata nu poate inlocui dragostea de tata.

Legatura puternica nu se poate stabili decat petrecand timp cu cel mic, impartasind jocul cu mingea, mersul in excursii la munte, la pescuit, diferite jocuri practicate in aer liber sau in casa etc.

Baietelul ii poarta tatalui sau un mare respect si admiratie- intrebat cum vrea sa fie cand va fi mare, raspunde: “ Vreau sa fiu ca tata!”. La un moment dat, gelozia va interveni in aceasta relatia, copilul vazand in tata un adevarat rival cu care lupta pentru a castiga dragostea mamei sale.

De asemenea, atmosfera pe care o creezi in familie si comportamentul fata de mama sa pun amprenta asupra comportamentului pe care il va avea mai tarziu fata de fete, femei si in casnicie.

Oricat de prietenos este tatal, el trebuie sa imbine acest lucru cu autoritatea, stabilind anumite reguli si limite ce nu trebuie incalcate- altfel copilul va deveni rasfatat si neascultator. Desigur ca la inceput vor exista discutii, pentru ca doi masculi isi vor revendica autoritatea in casa, dar cu tact si pricepere, tatal va rezolva problemele.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri