Te confrunti cu o problema de incredere punand la indoiala fidelitatea partenerei? Sau pur si simplu cauti sa afli mai multe despre testul de paternitate din motive juridice, pentru a-l folosi in instanta? In oricare din variante trebuie sa stii ca in zilele noastre testul ADN este cea mai precisa metoda de determinare a gradului de rudenie.
Cand iei in calcul efectuarea unui astfel de test, trebuie sa te gandesti in primul rand ca mai presus de toate stau interesele copilului. Rezultatele testului pot avea un impact emotional foarte puternic, mai ales daca rezultatele nu sunt cele la care te-ai fi asteptat.
Sa vedem care sunt pasii care trebuie urmati intr-o astfel de situatie:
Este nevoie ca toti cei care participa la test (neaparat se vor recolta probe biologice de la mama, tata si copil) sa fie informati si sa-si dea consimtamantul pentru a fi testati.
Testul este extrem de simplu si consta in recoltarea de probe sanguine si examinarea grupelor de sange ale parintilor si copilului. Tehnica mai noua care are o exactitate de 100%, consta in recoltarea de sange si analizarea ADN-ului. In loc de probe de sange se poate face testul si pe celule recoltate din partea interioara a obrazului.
Dupa recoltarea probelor, se compara profilul genetic al copilului cu al presupusului tata. Daca profilele genetice sunt asemanatoare, atunci paternitatea este 100% constatata, iar daca profilele genetice difera considerabil, se poate afirma fara dubiu ca legatura de rudenie nu exista.
In zilele noastre, acest test este “la moda”, fiecare barbat dorind sa fie sigur ca nu creste copilul altuia, iar testarea paternitatii s-a transformat intr-o industrie care aduce bani multi- testul de patrenitate este scump pentru romani in comparatie cu salariul mediu, si el nu este sub nicio forma subventionat de la bugetul de stat.
Se pare ca majoritatea barbatilor care sunt convinsi de necesitatea acestui test, renunta in cele din urma sa puna accent pe aspectul material si platesc oricat este nevoie.
Cel mai bine este sa ai incredere in partenera de viata si doar in cazuri extreme sa apelezi la un astfel de test. Oricum in timp observi cum cel mic sau cea mica seamana cu tine. Si daca apar probleme dar nu vrei sa-ti creezi unele noi nu uita ca parinte adevarat este cel care il creste pe copil si nu cel biologic.
Un articol de Simona Prodanoiu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară