Sa fii tata vitreg poate fi o problema dificila. Relatia tensionata dintre tine, ca tata vitreg si copilul tau, te determina sa te sustragi responsabilitatilor zilnice si sa te rupi emotional de copilul vitreg. Dar, ca tata vitreg ai totusi rolul tau, poti oferi indrumare, dragoste si sustinere pentru copilul pe care-l ai in grija.
Incearca sa-ti exprimi autoritatea la timpul potrivit

La inceput, ii impui respect doar prin pozitia ta, prin faptul ca esti un adult si esti casatorit cu mama lui, care te poate ajuta sa controlezi copilul. Discuta cu cel mic si spune-i ca intelegi ca tu nu esti tatal lui si ca nici nu incerci sa-i iei locul acestuia.

Cu timpul, pe masura ce copilul se ataseaza emotional de tine, parerea ta va conta mai mult pentru el si vei castiga atunci autoritate datorita relatiei solide.

Petrece cat mai mult timp cu copilul

Fa-ti timp pentru copilul de care ai grija, dar observa cu atentie lucrurile. Daca cel mic te respinge si nu se simte foarte bine in prezenta ta, incearca sa participi la activitatile lui de la distanta. Trebuie sa stii ce este important pentru copil si sa-ti dai seama de sentimentele acestuia pentru ca apoi sa-i arati ca te intereseaza persoana lui.

Cel mai important lucru este sa nu-l dezamagesti. Daca i-ai promis ca mergi cu el undeva sau ca vii sa-l vezi la serbare cum recita poezia, tine-te de promisiune.

Arata-i ca iti pasa de el

Daca vrei sa-i castigi inima, fa-i multe complimente si nu-l critica foarte mult. Copilul va vedea ca este apreciat si se va simti in largul lui cand este in prezenta ta. Nu iti arata slabiciunile si nici faptul ca esti sensibil la ofensele lui. Arata-i copilului ca esti o persoana demna de respect, integra, corecta, da-i exemplu pozitiv si el iti va oferi intr-un final respectul care ti se cuvine.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri