Imprevizibile si prietenoase, jucause si primitoare, cele mai cunoscute gradini zoologice din Europa reprezinta adevarate surse de imbogatire spirituala si culturala. Asemenea experiente reprezinta, intr-adevar, o modalitate excelenta de a ne petrece timpul in mod placut si totodata constructiv.
Beauval Zoo, Franta

Beauval Zoo si-a inceput activitatea in 1980, ca adapost pentru mai bine de 2.000 de specii de pasari provenite din toate colturile lumii. Aducerea unor specii de animale exotice, precum girafe sau maimute, un deceniu mai tarziu, a transformat-o intr-o veritabila gradina zoologica. Momentan, Beauval Zoo gazduieste peste 4.000 de animale din cele mai diverse specii din intreaga lume, de la faimosul cuplu de tigri albi - Gorby si Raisa - pana la lamantinii gemeni, Quito si Luna.

Berlin Zoological Garden, Germania

Berlin Zoological Garden este recunoscuta in lumea intreaga pentru raritatile expuse, constituind, totodata, cea mai mare colectie de animale din lume: 13.900 exemplare, din 1.440 de specii diferite.

Deschisa inca din anul 1844, aceasta gradina zoologica a fost reconstruita dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in urma caruia a fost distrusa in totaliatate.

Chester Zoo, Anglia

Fondata in anul 1934 de catre George Mottershead, care visa la o gradina zoological fara bare, Chester Zoo (care se intinde pe mai bine de 44 de hectare) a ramas fidela principiilor sale de conservare, desi numarul de exemplare avute in grija a crescut constant.

Cea mai populara gradina zoo din Marea Britanie, Chester Zoo se mandreste cu cea mai mare zona imprejmuita destinata urangutanilor din Europa (Realm of the Red Ape) si cu impresionanta colectie de elefanti asiatici.

Prague Zoological Garden, Cehia


In ciuda marimii sale relativ mici (aproximativ 45 ha, 4.600 de exemplare din 630 de specii), gradina zoologica din Praga a reprezentat, multa vreme, cel mai mare habitat artificial din intreaga lume in care se cresteau animale.

Doar anul trecut, aici au luat nastere soparle din specia komodo, o caprioara pudu - cea mai mica specie de caprioare din lume - girafe Rothschild (o specie pe cale de disparitie) si mai multe broaste testoase-leopard.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri