Tatal are un rol deosebit de important in viata copilului, la fel cum are si mama. Daca aceasta are tendinta de a fi adesea grijulie, tatal insa tinde sa fie mai distant, uneori prea distant incat copilul il simte absent.

Taticii drastici cu copiii lor le sterge acestora increderea de sine. Copilul trebuie educat, insa nu cu asprime, ci prin incercarea de a-l face sa inteleaga responsabilitatile si urmarile greselilor lui. Spre exemplu daca a stricat ceva, va fi pus sa repare, asa va invata sa aprecieze, iar daca nu repara stricacinea, nu mai primeste nimic asemanator obiectului stricat.

Pentru baieti, tatal reprezinta modelul protectiei, al puterii. Baietii care nu au o buna relatie cu tatii cauta modelul acestuia in supereroi, in jocuri violente pe calculator sau chiar se manifesta violent fata de alti copii ori, la cealalta extrema, se inchid in ei si se izoleaza.

Pentru fetite insa relatia pe care o au cu tatal lor este primordiala in determinarea modelului masculin in viata, acestea fiind influentate de modul in care tatal le vede ca fetite. Daca le complimenteaza si le protejeaza, fetitele vor fi motivate la adolescenta sa acorde o importanta mai mare ingrijirii de sine atat ca aspect fizic, cat si ca performante intelectuale. Se vor intelege mai usor in relatiile cu baietii, nerespingand conceptul relational masculin. Daca insa tatal a avut o relatie dura cu fiica lui, aceasta se va acomoda greu atat in relatiile interpersonale cat si in cele intime.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Atat pentru baieti cat si pentru fetite o relatie slaba cu tatal duce la instabilitate psiho-emotionala.

Tatal trebuie sa prezinte autoritate in fata copilului, insa nu prin impunere, ci prin castigarea respectului in fata micutului. Copilul nu va dori sa isi dezamageasca tatal, astfel va face eforturi sa isi corecteze atitudinile negative. Tatal reprezinta un model al dragostei, protectiei si sigurantei in viata copilului, iar acest model nu este doar unul verbal, fiind construit si din fapte.

Nu va ingrijorati foarte tare cand cei mici nu sunt atenti la ceea ce spuneti, ingrijorati-va ca sunt atenti la ceea ce faceti. Educatia copilului are la baza educatia parintelui.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri