22 Octombrie 2010 publicat în Tati 7 share-uri

In vremurile noastre ne confruntam cu adevarate boli ascunse, cu efecte deosebit de grave, boli pe care le neglijam sau le toleram doar pentru ca nu au o simptomatologie spectaculoasa in aparenta, dar in esenta ne scurteaza semnificativ viata: stresul, obezitatea, tulburarile psihice etc.
Tulburari psihice

Datorita hormonilor de stres si catecolaminelor care se elimina la nivel cerebral in perioadele de stres, datorita variatiilor de adrenalina, dopamina chiar, echilibrul psihic este de asemenea perturbat. Persoanele stresate devin irascibile, anxioase, chiar depresive sau cu fobie sociala.

Scaderea libidoului

Scaderea libidoului are de cele mai multe ori drept cauza principala stresul, mai ales cand apare la varste tinere. De obicei libidoul mai poate sa scada in cazul menopuzei sau in cazul unor afectiuni genitale, insa cel mai des aceasta diminuare a dorintei sexuale este cauzata de stres.

Tulburari gastrice

Acestea sunt usor de identificat, amintiti-va cum va "bolboroseau" intestinele si ce senzatii va treceau inaintea unui examen oral sau a unul discurs in public. Astfel stresul determina cresterea miscarilor intestinale, bolborisme, balonare, diaree, stare de greata.

Tulburari sexuale/menstruale

In afara scaderii libidoului stresul mai poate determina tulburari ale erectiei sau ejacularii la barbati, tulburari de sensibilitate la femei, pana la frigiditate, neplacere a actului sexual sau chiar tulburari menstruale.

Variatii ale poftei de mancare


Cei stresati au variatii ale poftei de mancare, uneori nu simt nevoia sa manance nimic o zi intreaga, alteori nu se mai pot opri din rontait. Aceste variatii apar datorita perturbarii echilibrului hormonal si dereglarii functionalitatii centrilor foamei si ai satietatii din hipotalamus.

Dureri de cap

Durerile de cap pot sa apara pe fondul stresului si al epuizarii, iar inghitirea pastilelor care reduc durerea nu este o solutie, ele trateaza simptomul, dar nu elimina cauza. Daca aceste dureri sunt destul de frecvente va recomandam sa va prezentati la medic.

Infectii frecvente

Stresul ataca sistemul imunitar, astfel ne face vulnerabili in fata afectiunilor si a infectiilor. daca raciti des, ori candidoza de exemplu a devenit frecventa sau rinita ori durerile de gat sau alte infectii, atunci este evident ca actiunea sistemului vostru imunitar a scazut, iar una din cauzele acestui nedorit rezultat poate fi stresul.


Scaderea capacitatii de memorare si concentrare


Capacitatea de munca, de invatare si randamentul profesional scad destul de mult, initiativa de asemenea, capacitatea de adaptare la idei si rapiditatea de a lua decizii - toate aceste capacitati pot fi puternic afectate de stres.

Sursa: Healthy.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Citeste si alte cuvinte pe Healthy. Noi iti reocmandam:

Sindromul urateniei inchipuite: Este botoxul magic !?
Tu cum ai grija de gatul tau?
5 analize care iti pot salva viata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri