Preventia unor afectiuni precum si ingrijirile medicale ale copilului incep inca de la nastere. Monitorizarea cresterii si dezvoltarii copilului, precum si efectuarea unor controale care au scopul de a preveni sau a depista precoce anumite afectiuni sau riscuri de boala asigura sanatatea unui copil.

Intre 0 si 12 ani

Vaccinurile la copii

Anumite vaccinuri ale copiilor, cele care fac parte din programele obligatorii de vaccinare, au salvat multe vieti si au dus la scaderea considerabila pana la eradicare a unor boli epidemice care puneau in pericol chiar viata copilului bolnav. De aceea aceste vaccinuri trebuie facute in continuare. Aceste vaccinuri i se fac copilului la anumite varste de risc, incepand dupa prima luna de la nastere, daca sanatatea copilului permite vaccinarea.

In ceea ce priveste vaccinurile optionale, se recomanda anual cele antigripale, incepand cu varsta de un an, iar dupa 5 ani se recomanda vaccinul antihepatitic A si B (hepatita B inca ucide...). Desigur, puteti alege si alte vaccinuri, in functie de riscurile la care este expus micutul (de exemplu calatorii in Africa).

Cresterea si greutatea

Inca de cand este bebelus micutului i se evalueaza cresterea in raport cu varsta si greutatea. Chair daca a crescut mai mare, in continuare trebuie sa aveti grija la cresterea si dezvoltarea copilului. Daca sunteti parinti cu inaltime medie sau sub medie si doriti un copil inalt, inca de la varsta de 5 ani il puteti inscrie la baschet, un sport ce inalta. Evaluarea indicelui de masa corporala la fiecare jumatate de an va poate orienta cu privire la masurile pe care le luati fata de cresterea copilului. Daca este prea slabut se recomanda sa il inscrieti la cursuri de dans sau de inot, iar daca este supraponderal, atunci orice sport ii va aduce numai beneficii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Examenul oftalmologic

Examenul oftalmologic trebuie efectuat incepand cu varsta de 5 ani, chiar daca micutul nu da semne in privinta tulburarilor de vedere. Mergand la oftalmolog puteti preveni multe afectiuni grave.

Analizele de sange

Hemoleucograma este indicata anual. Copilului i se preleveaza sange din deget la varstele mici, mai apoi din vena de la plica cotului. In afara hemoleucogramei complete este indicat sa ii mai evaluati micutului transaminazele, colesterolul, calcemia, glicemia, si sa ii faceti sumarul de urina si examenul coprologic. Colesterolul crescut nu reprezinta un risc de afectuni cardiovasculare doar la aduti, ci el poate fi prezent si la copil. Prevenirea bolilor cardiovasculare si a aterosclerozei se incepe chiar de la varste mici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri