Sarcina contribuie la implinirea femeii, o face mai frumoasa si mai fericita.

Sarcina contribuie la implinirea femeii, o face mai frumoasa si mai fericita. Pentru a avea o sarcina fara probleme si un puiut sanatos si vioi, trebuie sa ne pregatim si sa ajugem la un echilibru intre fizic si psihic. Majoritatea femeilor care vor sa aiba un copil nu stiu ce pasi sa urmeze si cum sa se pregateasca pentru viitoarea sarcina.

Relatia cu partenerul de viata
Stabileste cu partenerul de viata daca e momentul sa aveti un copil, deoarece copilul are nevoie de ambii parinti, si tu ai nevoie de un sprijin pe parcursul sarcinii si pentru a-l creste corespunzator.
Nu deveni obsedata de ideea de avea un copil si nu-ti neglija partenerul de viata, evita tensiunile si stressul ce pot aparea. Fiti calmi si relaxati, si mai presus de toate, iubiti-va.

Renunta la metodele contraceptive
Nu intra in panica daca nu ramai insarcinata imediat dupa renuntarea la contraceptivele orale. Organismul are nevoie de cateva luni pana isi reia functia ovulatorie normala (aproximativ 6 luni).

Consulta un medic
Cauta un medic de incredere pe care sa-l consulti in perioada de preconceptie si pe toata durata sarcinii. Este foarte important sa consulti medicul inca din preioada premergatoare sarcinii, si nu abia cand sarcina s-a instalat.

Discuta cu medicul eventualele probleme de sanatate pe care le ai (hipertensiune, diabet zaharat), deoarece ar putea aparea probleme cu sarcina si trebuie sa fii mai atenta. Spune-i acestuia despre eventualele medicamente pe care le iei- el iti va spune daca le poti lua in continuare sau nu.
Medicul iti va prescrie un set de analize care trebuie facute inainte de a concepe copilul.
In cazul in care varsta ta depaseste 35 de ani, discuta cu medicul eventualele riscuri ce pot aparea pe parcursul sarcinii atat pentru tine cat si pentru cel mic.

Se recomanda de asemenea sa-ti faci un control stomatologic complet si sa rezolvi eventualele probleme inca dinainte de conceptie.

Renunta la vicii

Renunta definitiv la droguri, alcool sau fumat si evita fumul de tigara. Fumatul regulat scade fertilitatea si dauneaza fatului.

Stabileste cand esti la ovulatie
Ovulatia este perioada din luna in care femeia este fertila. Aceasta are loc la aproximativ 14 zile de la inceputul ciclului mestrual. Deoarece aceasta perioada variaza foarte mult de la femeie la femeie, este posibil ca ovulatia sa nu aiba loc in ziua 14 si de aceea se recomanda masurarea temperaturii bazale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri