1. Oamenii de stiinta din Norvegia au facut un experiment si au filmat bebelusii nou-nascuti lasati pe burtica memei lor si au descoperit ceva incredibil: printr-o coordonare inceata dar sigura a manutelor si a picioruselor, ei s-au indreptat catre sanul mamei si au inceput sa se hraneasca singuri!
2. Bebelusii se nasc cu un simt auditiv foarte bine dezvoltat si isi pot da seama, inca din primele 10 minute de viata, de unde vin sunetele pe care le aud.
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei

3. Inca un lucru complet fascinant: psihologii americani sustin ca nou-nascuti au cunostinte elementare despre matematica i fizica! Cum? Ei spun ca micutii pot sa faca diferenta intre unul, doua sau mai multe obiecte, pot sa le adune sau chiar sa le scada. Poate nu stiu inca ce inseamna numerele dar el stie cate mere ar trebui sa mai ramana daca ii iei unul si se va arata foarte surprins daca rezultatul este gresit.
4. Copiii sunt nascuti sa zambeasca. Acest lucru simplu dar fascinant a fost descoperit atunci cand doctorii si-au dat seama ca si copiii orbi zambesc, deci nu este ceva ce puteau sa copieze.
Image © Shutterstock - 5253706_001
Cu numai câteva pulverizări aerul din casa ta va fi curat cum nu ai...

5. Psihologii au realizat ca un nou nascut de doar doua zile are capacitatea de a-si recunoaste mama asculand doar o silaba inregistrata. Este normal, a avut timp sa se obisnuiasca cu vocea ei pe parcursul saricinii.
6. Bebelusii sunt sensibili la schimbarile de termperatura si, chiar daca nu se poate dezbraca sau imbraca, ei se manifesta altfel. Atunci cand ii este frig se va misca mai mult pentru a se incalzi iar daca ii este cald, va adopta pozitia in care si noi stam la soare: manutele si piciorusele intinse. Va puteti folosi de aceste semne pentru a stii daca celui mic ii este cald sau rece.
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?