Asa ca ar fi util sa il intelegem, sa-i ascultam plansetul care are nuante, exact ca o muzica: intr-un fel plange bebe cand vrea papa, in alt fel cand e ud si pe alta tonalitate cand vrea atentie. Atentia, pentru cei mai multi dintre noi, e confundata cu iubirea, caci atunci cand iubim oferim in primul rand atentie. Asta e prima lectie de viata.Toti avem nevoie de iubire, de atentie, de confirmari, iar bebelusul este un mic omulet care are aceleasi nevoi primare ca oricare om .
El stie mai multe decat suntem noi dispusi sa credem si sa acceptam; de fapt el simte inainte de a sti, ceea ce-i da chiar un ascendent asupra lumii adultilor: caci noi, datorita educatiei, a canoanelor sociale am ratacit aceasta abilitate si acum stim inainte de a simti: stim ca iubim si apoi ne uitam in suflet sa vedem daca simtim asa, citim carti si articole si deci stim de ce plange bebe si apoi simtim.
Asadar, nou-nascutul plange , fiecare dintre cei care citesc acum aceste randuri a plans, a dat acest tribut actului nasterii; sa respectam acest planset si sa ne bucuram de el caci e cea mai sincera si nealterata cale de comunicare a bebelusului cu noi.
Autor: Loredana Tudorache
Institut: Studenta psihologie
Sursa: Psiholife.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.