4 S.O.S- Suseta!
Cel mai dezvoltat reflex al bebelusului in primele luni de viata este reflexul de supt. Suseta poate calma plansul copilasului , ajutandu-l si sa nu se sufoce!
5 Shhhh!
E un fapt demonstrat! Susuirea calmeaza plansul bebelusului. Repetarea prelungita, direct in urechea bebelusului a sunetului “s” , linisteste copilasul.
De aceea , susuiti incet la urechea copilasului, la inceput, iar apoi amplificati sunetul, astfel incat bebelusul sa va auda, in ciuda plansului!
6 O mica plimbare?
Bebelusul este obisnuit cu “miscarea” din pantecele mamei! Miscarea ii poate linisti plansul si il ajuta sa doarma. Asadar, recurgeti la orice va este la-ndemana, pentru a oferi putina “miscare” celui mic:
- o plimbare in carucior
- o plimbare prin casa
- leganatul in brate, intr-un patut, pe picioare, sau stand impreuna intr-un balansoar
- o plimbare cu masina (vibratiile produse de aceasta ii induc micutului o stare de relaxare).
7 Un pic de masaj…de relaxare!
Masajul este o modalitate sanatoasa de relaxare, care functioneaza chiar si la bebelusi! Atingerea blanda a mamei este un bun remediu pentru plansul copilasului. Bebelusul iubeste mangaierea ta!
Studiile au aratat ca bebelusii care sunt “tratati” cu mangaieri si masaj plang mai putin si dorm mai bine! Cel mai “calmant” masaj este cel care se face direct pe pielea bebelusului, fara a se interpune hainutele.
sursa foto:sxc.hu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri