4 S.O.S- Suseta!
Cel mai dezvoltat reflex al bebelusului in primele luni de viata este reflexul de supt. Suseta poate calma plansul copilasului , ajutandu-l si sa nu se sufoce!
5 Shhhh!
E un fapt demonstrat! Susuirea calmeaza plansul bebelusului. Repetarea prelungita, direct in urechea bebelusului a sunetului “s” , linisteste copilasul.
De aceea , susuiti incet la urechea copilasului, la inceput, iar apoi amplificati sunetul, astfel incat bebelusul sa va auda, in ciuda plansului!
6 O mica plimbare?
Bebelusul este obisnuit cu “miscarea” din pantecele mamei! Miscarea ii poate linisti plansul si il ajuta sa doarma. Asadar, recurgeti la orice va este la-ndemana, pentru a oferi putina “miscare” celui mic:
- o plimbare in carucior
- o plimbare prin casa
- leganatul in brate, intr-un patut, pe picioare, sau stand impreuna intr-un balansoar
- o plimbare cu masina (vibratiile produse de aceasta ii induc micutului o stare de relaxare).
7 Un pic de masaj…de relaxare!
Masajul este o modalitate sanatoasa de relaxare, care functioneaza chiar si la bebelusi! Atingerea blanda a mamei este un bun remediu pentru plansul copilasului. Bebelusul iubeste mangaierea ta!
Studiile au aratat ca bebelusii care sunt “tratati” cu mangaieri si masaj plang mai putin si dorm mai bine! Cel mai “calmant” masaj este cel care se face direct pe pielea bebelusului, fara a se interpune hainutele.
sursa foto:sxc.hu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.