Folositi miscari blande si ferme pe:
- Manutele
- Piciorusele
- Spatele
- Pieptul
- Burtica
- Fata bebelusului.
Rezultatele sunt garantate, atat pentru calmarea bebelusului, cat si a parintilor!
8 Ca intr-un marsupiu!
L-ai purtat noua luni in pantece, il poti purta si dupa nastere, in suporturi speciale pentru bebelusi ( sling-ul), care atarna peste umarul mamei si in care bebe poate fi plimbat peste tot.
In multe culturi, bebelusii sunt purtati astfel, in scop practic, pentru eliberarea mainilor mamei. Miscarile mamei, dar si pozitia bebelusului ca in uter, il ajuta sa se opreasca din plans.
9 Bate-l pe spate!
Cand bebelusul plange, inghite foarte mult aer, care ii poate “agrava” starea. Ia-l in brate, astfel incat capul bebelusului sa se sprijine pe umarul tau si bate-l pe spate cu miscari usoare, care sa-l linisteasca.
10 Alaptarea
Plansul bebelusului anunta adesea ca ii este foame! Alaptarea la sanul mamei este una din cele mai eficiente si sanatoase metode de linistire a bebelusului. Dupa hranire , bate-l usor pe spate, pentru a elimina gazele.
sursa foto: sxc.hu; shutterstock
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.