11 Jucati-va!
Uneori bebelusii plang “din plictiseala”, aratand ca au nevoie de putina “atentie”. Incearca sa-i vorbesti, sa te joci cu el, in acest caz, jucariile lui preferate devenind principalii tai “aliati”.
12 Baita bebelusului!
Unii bebelusi pot fi calmati printr-o baita relaxanta cu apa calduta in care ati adaugat cateva flori de tei sau cateva picaturi de ulei esential de lavanda!
13 Pielea mamei...
Adesea, contactul pielii bebelusului direct cu pielea mamei, produce un efect de linistire. Tine-ti copilul in brate, astfel incat pieptul si abdomenul lui sa atinga direct pielea ta. Ii poti vorbi, canta sau masa spatele usor in acest timp.
14 O vizita la medic
Daca plansul bebelusului te ingrijoreaza, te poti adresa unui medic pediatru pentru un consult de rutina si pentru linistea ta!
Nu te ingrijora daca alti bebelusi plang mai putin decat bebelusul tau. Aminteste-ti ca fiecare bebelus e unic si, fara un motiv ingrijorator, unii plang mai mult decat altii!
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
va recomandam:
Cum linistesti un bebelus care plange?
De ce plange nou-nascutul?
Ghiciti: De ce plang nou-nascutii?
Cum ii schimbi scutecul lui bebe?
sursa foto: sxc.hu
articol de Ioana P.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?