3 Decembrie 2012 publicat în Bebe 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Jocul este cea mai buna metoda prin cae copilul se poate dezvolta fizic si psihic in primul an de viata!

7. Sapte luni, cat ai zice 7!

Coordonarea miscarilor bebelusului devine tot mai specializata, pe masura ce se dezvolta cortexul si reflexele motorii. Incepeti stimularea functiilor motorii de mai mare finete, precum pensa police-index, incurajandu-l sa apuce obiecte de dimensiuni mai mici.

Nu va fi greu sa-l convingeti sa ridice o lingurita, o floare sau o frunza de pe jos, caci toate reprezinta noi si noi surprize!

8. La opt luni…

La opt luni a sosit momentul sa incurajati si alte activitati ale bebelusului precum: desenatul, vorbitul. Incercati sa-i dati jucarii care sa se potriveasca una intr-alta, pentru a spori complexitatea jocului.

Sau rugati-l pe micut sa va arate diverse parti ale corpului sau: nasucul, ochisorii, urechile. Pe masura ce repetati acest joc, adaugati noi parti ale corpului, pe care bebelusul le va invata treptat!

9. Noua luni

La noua luni, bebelusul va fi in sfarsit atras de cartile cartonate, pe care le va rasfoi bucuros, de constructii cu ajutorul cuburilor si de tot ce presupune “miscare”: plimbari si jucarii cu rotite!

10. La 10 luni…

La 10 luni, bebe este suficient de “mare” pentru a invata cat mai multe, daca este dus sa se joace in diverse locuri: in natura, in parcuri, cat si in compania altor copii.

Acum ii puteti canta sau citi povesti, puteti asculta cantecele. Incercati sa privi impreuna imaginile din carti sau diverse fotografii si sa descrieti obiectele, fiintele descoperite acolo.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri